Ανδρουλάκης: Η κατάσταση θύμιζε τις τελευταίες ημέρες το «απόψε αυτοσχεδιάζουμε»

Μοιραστειτε το

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα με την επέλαση της κακοκαιρίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έκανε λόγο για «μια ακολουθία αποτυχιών της κυβέρνησης. Κάθε τόσο ο πρωθυπουργός εξαγγέλει το τέλος της πανδημίας», στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας.

Και πρόσθεσε ότι «η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα ανέδειξε ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγεί σε αδιέξοδα».

Σημείωσε δε ότι «ουσιαστική πολιτική είναι να προσαρμόζεσαι συνεχώς σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς»,

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι πολίτες αποκομίζουν από την κυβέρνηση «ανεπάρκεια και αλαζονεία», σημειώνοντας ότι βαφτίζει ως «επιτελικό κράτος» τη υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι «η κακοκαιρία αποκάλυψε το πρόβλημα συντονισμού σε όλο του το μεγαλείο. Δεν υπήρξε ούτε σχεδιασμός ούτε συντονισμός».

Και συμπλήρωσε ότι «Λάθος που επαναλαμβάνεται δεν είναι λάθος, αλλά δομική αδυναμία της κυβέρνησης».

Υπογράμμισε δε ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ζητήσει μισή συγγνώμη», προαναγγέλοντας αλλαγές. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «Η κατάσταση θύμιζε τις τελευταίες ημέρες το «απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Όπως είπε, «Για εμάς η ασφάλεια είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, την ακρίβεια, την ανισότητα, την εργασιακή επισφάλεια».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση» την ώρα που πολίτες έμεναν χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας «να δίνει 60 εκατομμύρια για την υπογειοποίηση στις πόλεις και άλλα 40 εκατομμύρια στις δασικές εκτάσεις, την ίδια στιγμή που επιδοτεί την αγορά ενεργειακών συσκευών».

Επιπλέον, σημείωσε ότι ζητούμενο είναι «Η αύξηση του κατώτατου μισθού με παράλληλη αύξηση του μισθολογικού κόστους», υπογραμμίζοντας ότι «Το μοντέλο της στενής ανάπτυξης είναι μακριά από τον πυρήνα της ΕΕ».

Ακόμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «Η Δημοκρατική Παράταξη γίνεται ξανά πρωταγωνιστής».

Παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε δύο πανομοιότυπες ανακοινώσεις. Τι δείχνει αυτό; Ότι αργά αλλά σταθερά ο άξονας του πολιτικού συστήματος που διαμορφώθηκε το 2012 αρχίζει να μετατοπίζεται προς όφελος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης».

Απευθυνόμενος δε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, διερωτήθηκε «Ποιος ψάχνοντας σωσίβιο προσφέρει σανίδα σωτηρίας στον κ. Μητσοτάκη;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση μομφής: Δεκτό το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκτός ωραρίου

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...