Ανδρουλάκης: Δεν κλείνω το μάτι ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη Νέα Δημοκρατία

Μοιραστειτε το

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για την εσωκομματική διαδικασία ενόψει της 5ης Δεκεμβρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν «προσβλέπει» σε συνεργασία ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο MEGA και ερωτηθείς γιατί κάποιος να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «Η σοσιαλδημοκρατία έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο που αντιλαμβάνεται ότι οι σημερινές κοινωνικές ανισότητες και οι ελάχιστες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους, το κάνουν πολύ δύσκολο να ορθοποδήσουν στο μέλλον. Οι ιδέες μας μπορούν να φέρουν ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Το ΠΑΣΟΚ του ’80 και του ’90 έφτιαξε μια χώρα, όπου το κοινωνικό κράτος έδινε ευκαιρίες και στους ανθρώπους που δεν είχαν», ενώ ξεκαθάρισε ότι «Δεν κλείνω το μάτι ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη Νέα Δημοκρατία».

Και πρόσθεσε ότι «Δέχτηκα να αλλάξουν οι όροι του debate για να γίνει. Επειδή έχω αγωνία να μας ακούσουν, δέχτηκα να αλλάξουν οι όροι, που άλλαξαν κακώς κατά την άποψή μου».

Κληθείς να απαντήσει αν θα είναι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «Είτε εκλεγώ είτε όχι θα είμαι στην παράταξή μου, όπως πάντα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητά μας και να έχουμε προοπτική. Πρέπει να απευθυνθούμε και στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν άλλα κόμματα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις νεότερες γενιές. Ήμουν πάντα εδώ, και εννοώ στο ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι μπορούμε να κρατήσουμε τα σύμβολά μας και το όνομά μας. Το μεγάλο ζήτημα είναι ποιος θα έχει ένα σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα, σύγχρονο πολιτικό δυναμικό, και ποιος θα ξαναχτίσει με το λαό σχέση εμπιστοσύνης».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Παπανδρέου, ότι στελέχη της ΝΔ «παρεμβαίνουν» υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «Για εμένα είναι απαράδεκτο να έρθουν ψηφίσουν άνθρωποι έχοντας στην τσέπη τους κομματική ταυτότητα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι εισβολή στα εσωκομματικά του κόμματός μας και είναι κατευθυνόμενος».

Ανδρουλάκης: Προτείνω υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους δημόσιους λειτουργούς

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και τις κινήσεις της κυβέρνησης, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «Εκλιπαρώ τους Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, η χώρα μας ζει τραγικές στιγμές. Όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν πολλά κρούσματα, αλλά δεν έχουν τους θανάτους που έχουμε στην Ελλάδα. Δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη. Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε άτολμος και οι σωστές αποφάσεις που έχει πάρει ήταν με διαφορά φάσης. Δεν κάναμε τοπικές καμπάνιες, αργήσαμε τα εμβόλια πόρτα – πόρτα, το covid pass καθυστέρησε, η υποχρεωτικότητα σε δημόσιους λειτουργούς δεν έχει γίνει ακόμα. Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να προχωρήσει η υποχρεωτικότητα και η τηλεργασία».

Ανδρουλάκης: Μπορούμε με ανοιχτή οικονομία να έχουμε σκληρά υγειονομικά μέτρα

«Τι έκαναν τα υπόλοιπα κράτη και δε ζουν αυτά που ζούμε εμείς; Να μιμηθούμε τις βέλτιστες πρακτικές. Μπορούμε με ανοιχτή οικονομία να έχουμε σκληρά υγειονομικά μέτρα – ασπίδα για τον ελληνικό λαό. Όταν υπάρχει τέτοια επιτάχυνση του ιού, η τηλεργασία βοηθά την αποσυμφόρηση στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν για την πανδημία δημοσκοπική πολιτική για ένα πολύ σοβαρό θέμα, χωρίς συνεννόηση», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Τραγωδία στην Εγνατία: Επτά μετανάστες νεκροί σε τροχαίο – Άλλοι 8 τραυματίστηκαν

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...