Ανδρουλάκης από Γκάζι: Το δίλημμα των εκλογών είναι «ανανέωση» ή «ανακύκλωση»

Μοιραστειτε το

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Γκάζι, έθεσε το δίλημμα των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. 

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απευθύνθηκε σήμερα από το Γκάζι στους πολιτικούς του φίλους, σε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή όσον αφορά την προσέλευση και τον παλμό συγκέντρωση.

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει και να παρακινήσει και άλλους να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες του ΚΙΝΑΛ, ενώ επανέλαβε το μήνυμα-δίλημμα που θέτει «ανανέωση ή ανακύκλωση».

«Τα χρόνια της κρίσης είπαμε αλήθειες, δεν φτιάξαμε Ζάππειο, δεν δώσαμε μάχες χαρακωμάτων» τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «Ο τόπος έχει ανάγκη ένα κόμμα προοδευτικό, ρεαλιστικό, ένα κόμμα που είναι έτοιμο να πει αλήθειες, Ένα κόμμα που έχει ένα προοδευτικό σχέδιο για την πατρίδα. Δεν χρειάζεται η Ελλάδα άλλους διαχειριστές».

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε «Ξεκινάμε από τα κάτω: Πρόγραμμα από το Λαό για το Λαό. Θα ξαναγίνουμε Λαογέννητο Κίνημα με οργανώσεις σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της Ελλάδας».

«Τι ήταν το ΠΑΣΟΚ τότε, μερικοί νέοι δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου που έλεγαν πράγματα που τότε δεν έλεγε κανείς. Γιατί να μη γίνουμε αυτό το ιστορικό κίνημα; Να ξαναγίνουμε ποτάμι και να σαρώσουμε το κατεστημένο», ανέφερε.

Επιπλέον, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «Εμείς δεν παίξαμε με τα Εθνικά Θέματα. Το κόμμα μας είχε πάντα θέσεις που εμφορούνται από πατριωτικό ρεαλισμό, εμείς δεν παίξαμε με τα εθνικά θέματα, εμείς βάλαμε την Κύπρο στην ΕΕ».

Παράλληλα, επιτέθηκε και στο κυβερνών κόμμα, λέγοντας ότι «Η ΝΔ δεν ακολουθεί πολιτική για τους άριστους, αλλά πολιτική για τους λίγους».

«Όσοι μαζί δίνουμε τον αγώνα να ξαναχτίσουμε την παράταξη, δεν χρησιμοποιήσαμε καμία θέση εξουσίας και θυμάστε πολύ καλά ότι στο συνέδριο που βγήκα γραμματέας έθεσα το ζήτημα των ασυμβίβαστων – πρώτη φορά – μεταξύ κομματικής θέσης και κρατικής διορισμένης θέσης από το κόμμα. Γιατί εγώ το κόμμα το θέλω διαφορετικό από το κράτος. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τα ίδια που πλήγωσαν τον κόσμο. Είδαμε οι ‘’φτιαγμένοι’’ της παράταξης τι διαδρομή επέλεξαν. Ήρθαν, ανέβηκαν και μετά έγιναν γενίτσαροι του Μητσοτάκη και του Τσίπρα. Για αυτούς η πόρτα της νέας εποχής θα είναι κλειστή», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μετά την ενότητα είναι η πολιτική μας αυτονομία. Δεν λοξοκοίταξα ποτέ ούτε προς τη ΝΔ ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

«Στην πορεία προς τις κάλπες έχουμε καθαρά διλήμματα.Θα ενισχύσουμε την πολιτική μας αυτονομία ή θα ετεροπροσδιοριζόμαστε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον μετατρέποντας αυτό το ιστορικό κόμμα σε συμπλήρωμα. Θα προχωρήσουμε με ανανέωση και αναγέννηση, ή θα προχωρήσουμε με ανακύκλωση και μία από τα ίδια, όπως έγινε με άλλα κόμματα της Ευρώπης στο παρελθόν και εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο δολοφονημένος στο βενζινάδικο στη Νίκαια, είχε πάρει χαρτιά από το κύκλωμα των πλαστών ταυτοτήτων

Παρθένα Κουτμερίδου: «Τη συμβούλευα να εμβολιαστεί» λέει ο γυναικολόγος της (vid)

Το αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ, οι πονοκέφαλοι για την ΑΑΔΕ και ο κίνδυνος για το Δημόσιο

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...