Ανασχηματισμός 2021: «Γράψε, σβήσε» από τον Μητσοτάκη – Ποια ονόματα «κλειδώνουν»

Μοιραστειτε το

Ανασχηματισμός: «Κλειδώνουν» τα ονόματα που θα αποτελέσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα – Επέστρεψε από την Αμερική ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τις ΗΠΑ και βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μαζί με τους στενούς του συνεργάτες καταστρώνει τα επόμενα βήματα και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το νέο κυβερνητικό σχήμα να δουλέψει πιο αποτελεσματικά. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ταξιδέψει την Παρασκευή στις ΗΠΑ, για να συνοδεύσει τη μικρή του κόρη, Δάφνη, η οποία ξεκινά τις σπουδές της στο Yale.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τα τηλέφωνα και όπως είναι φυσικό πολλοί είναι οι υπουργοί που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από στενούς του συνεργάτες είναι να ανέβει στη ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου με νέο κυβερνητικό σχήμα.

Αυτό που μένει να διαφανεί είναι εάν σήμερα ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη ημέρα για να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Και μπορεί η σχετική φημολογία να οργιάζει ωστόσο ουδείς γνωρίζει τις διαθέσεις του πρωθυπουργού για τον ακριβή χρόνο και το εύρος των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Ανασχηματισμός: Με νέα ονόματα το υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης;

Το ένα σενάριο πάντως θέλει τον πρωθυπουργό να προχωρά στον ανασχηματισμό σήμερα, καθώς την Τρίτη υπάρχει συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Άλλες πληροφορίες πάλι υποστηρίζουν πως το παραπάνω ενδεχόμενο έχει μικρές πιθανότητες, καθώς και το πρόγραμμα της τρέχουσας εβδομάδας είναι εξαιρετικά πυκνό.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης έχει έναν πυρετό ταξιδιών. Μετά το Υπουργικό, αναχωρεί για το Μπλεντ της Σλοβενίας, ενώ, επιστρέφοντας, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, εν όψει της ΔΕΘ.

Τέλος, το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να αναχωρήσει για τη Μασσαλία, για τη Διεθνή Σύνοδο για τη Βιοποικιλότητα.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι ξεκάθαρος ο χρόνος εκδήλωσης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ανασχηματισμός: Ποια πρόσωπα θα δουν την πόρτα της εξόδου;

Αναφορικά με το ποιοι θα δουν την πόστα της εξόδου και ποιοι θα παραμείνουν, οι πληροφορίες είναι πολλές. Αναμφίβολα κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού,
είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει. Για τη θέση του έχει ακουστεί το όνομα του μετριοπαθούς υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά και το όνομα του πρώην υπουργού Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος «έπαιξε» δυνατά στον προηγούμενο ανασχηματισμό.

Κάποια σενάρια θέλουν τον Τάκη Θεοδωρικάκο να επιστρέφει στο υπουργικό σχήμα, ενώ πολλά θα κρίνει και η παραμονή ή μη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην οδό Αριστοτέλους, όπου έχει κλείσει δύο χρόνια, διαχειριζόμενος αλλεπάλληλες κρίσεις.

Ερωτηματικό αποτελεί και αν υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού.

Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νυν γενικοί γραμματείς να αναβαθμιστούν διά της υφυπουργο- ποίησης, είτε προς επιβράβευση είτε προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Καράγιαννης, ο γραμματέας στο Άμυνας Αντώνης Οικονόμου και η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Πάντως όλα δείχνουν πως ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με μετακινήσεις κορυφαίων υπουργών και την αντικατάσταση ορισμένων, και θα πρόκειται για τον πρώτο μεγάλης κλίμακας ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός επιδιώκει να επιτύχει μια επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ανάταξη της οικονομίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...