Αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων σε Λάρισα και Θεσ/κη ζητά η ΕΔΕ

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Άμεσα μέτρα για την πλήρη αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Λάρισας, κατά τα πρότυπα της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919 (ΦΕΚ Β΄ 4831/02.11.2020) για όσο διάστημα τα επιδημιολογικά δεδομένα το καταστούν αναγκαίο ζητά από την κυβέρνηση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε επείγουσα ανακοίνωσή της.

Η ΕΔΕ λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις των ειδικών της υγείας περί επιδημιολογικής έξαρσης στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Λάρισας, εκφράζει την ανησυχία της για την επάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί στα Δικαστήρια των παραπάνω περιφερειών, καθώς η λειτουργία τους με το υπάρχον πλαίσιο ευνοεί καθημερινά το συνωστισμό πολιτών και παραγόντων της δίκης.

Η Ένωση έστειλε χθες «στον ΕΟΔΥ αίτημα για την άμεση διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 στην είσοδο των τριών μεγαλύτερων Δικαστηρίων των Αθηνών (Εφετείο, Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο) καθώς και στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει αποτύπωση της πραγματικής εικόνας και του μεγέθους του προβλήματος.

»Η Δικαιοσύνη δεν έχει παύσει να λειτουργεί, ούτε πρόκειται να παύσει. Είναι όμως πλέον φανερό ότι σε συνθήκες ακραίας επιδημιολογικής έξαρσης προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η υγεία όλων».
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...