Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 22.2.2021

Μοιραστειτε το

© Perry Toone | Dreamstime.com

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία από τα τέλη Μαρτίου, τα σκάνδαλα με τον εμβολιασμό στη Λατινική Αμερική και ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία στις ΗΠΑ που ξεπέρασε το θλιβερό ορόσημο των 500.000 συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις  του σημερινού διεθνούς Τύπου.

Στη Βρετανία, ο  Independent γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Οι οικογένειες θα επανενωθούν το Πάσχα καθώς θα αρθεί το lockdown» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι το Πάσχα οι οικογένειες θα ενωθούν εκ νέου, όχι όμως εντός των διαμερισμάτων αλλά στους κήπους και αφού θα έχουν κάνει τεστ ανίχνευσης του ιού. Οι εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες όπως αυτές των σχολείων θα ξαναρχίσουν κατά πάσα πιθανότητα στις 29 Μαρτίου, ενώ στις 8 Μαρτίου αναμένεται να ξανανοίξουν τα  σχολεία. Στο έτερο πρωτοσέλιδο  θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο  : «Ο Τζόκοβιτς κρατά την ερχόμενη γενιά σε αναμονή» και τονίζει ότι ο Σέρβος τενίστας έκανε περίπατο στη Μελβούρνη καθώς νίκησε στο γκράν σλαμ το Ρώσο Μεντβέντεφ.

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει στον τίτλο της : «Οι αποταμιεύσεις των Γάλλων  βασικός μοχλός για την επανεκκίνηση της οικονομίας» με το σχετικό ρεπορτάζ να τονίζει μεταξύ άλλων ότι μεταξύ 2020 και 2021 οι Γάλλοι αποταμίευσαν περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ένα ποσό το οποίο η κυβέρνηση θέλει να τοποθετήσει σε επενδύσεις. Η Le Monde από την πλευρά της γράφει στο πρωτοσέλιδό της : «Στη Βραζιλία μια καμπάνια εμβολιασμού που υπέστη σαμποτάζ» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι εκτός της Βραζιλίας , στο Περού την Αργεντινή και τη Χιλή τα σκάνδαλα με τα εμβόλια πολλαπλασιάζονται διαρκώς.          

Στη Γερμανία στα διαστημικά σχέδια του Τούρκου προέδρου επανέρχεται σήμερα ο γερμανικός τύπος με άρθρο στην εφημερίδα die Welt. Σχέδια φιλόδοξα από τεχνικής άποψης και άκρως δαπανηρά για την τουρκική οικονομία. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να εντάξει την Τουρκία στον κύκλο των εθνών με μεγάλα διαστημικά προγράμματα, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η ΕΕ και η Ινδία. Επισημαίνει ότι όπως και το πρόγραμμα Space Force που εισήγαγε ο τέως Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, έτσι και το τουρκικό διαστημικό πρόγραμμα στοχεύει κυρίως στο να αποσπάσει την προσοχή από τα… επίγεια προβλήματα της κυβέρνησης. Ο δεύτερος λόγος αφορά στην αξίωση του Ερντογάν να συμβάλει, ώστε η Τουρκία να αναγνωριστεί διεθνώς ως ισχυρή δύναμη του μέλλοντος».

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τις ΗΠΑ τέλος, η εφημερίδα USA Today γράφει στον τίτλο της : «Ένας χρόνος πανδημίας, 500.000 χαμένες ζωές» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι καθώς η Αμερική καταγράφει ένα ακόμη θλιβερό ορόσημο οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας αγωνίζονται αποκαρδιωμένοι και εξαντλημένοι.   

Πηγή
Author: Δημήτρης Φαναριώτης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...