Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 19.10.2020

Μοιραστειτε το

© Micha360 | Dreamstime.com

Οι διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων Γάλλων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιούελ Πατί συνιστούν το κυρίαρχο θέμα στο σύνολο του διεθνούς Τύπου ενώ άλλα ζητήματα που ξεχωρίζουν είναι το δεύτερο κύμα της Covid-19 στην Ευρώπη και συντριπτική νίκη της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού στις βουλευτικές εκλογές όπου απέσπασε απόλυτη πλειοψηφία και η δήλωση του Τζό Μπάιντεν ότι αν εκλεγεί θα αλλάξει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.  

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Τα νοσοκομεία στο Βορρά ξεμένουν από κλίνες» με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι στο ευρύτερο Μάντσεστερ  και τα 12 νοσοκομεία είναι πλέον γεμάτα από ασθενείς με Covid-19 και προσθέτει ότι την Παρασκευή οι μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν γεμάτες σε ποσοστό 82%. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Σεΐχης : 5 δισεκατομμύρια λίρες ακίνητα στο Λονδίνο» και  αναφέρει ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σείχης Χαλίφα μπιν Σαγιέντ αλ Ναχιγιάν έχει αγοράσει στο Λονδίνο ακίνητα συνολικής αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων λιρών. Ο Independent έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Η Γαλλία θρηνεί τον Σαμιουέλ Πατί» και δημοσιεύει μια μεγάλη φωτογραφία από τις μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν χθες σε δεκάδες γαλλικές πόλεις ως φόρο τιμής στον θάνατό του.

Στη Γαλλία, η Le Figaro, όπως και όλες οι γαλλικές εφημερίδες έχουν αφιερώσει τα πρωτοσέλιδά του στην δολοφονία Πατί με την κεντροδεξιά εφημερίδα να έχει τίτλο : «Σαμιουέλ Πατί Το συνάισθημα και η οργή» και τονίζει ότι με δεκάδες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι πολίτες τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου δασκάλου. Η La Croix γράφει στο πρωτοσέλιδό της : «Απέναντι στον φανατισμό» και στο σχετικό άρθρο υπογραμμίζει ότι εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν στη μνήμη του Πατί σε ολόκληρη τη χώρα. Η Humanite από την πλευρά της γράφει στον τίτλο της : «Δεν θα υποκύψουμε στον τρόμο» και προσθέτει ότι έχουν ήδη συλληφθεί 11 άτομα τα οποία φέρεται να σχετίζονται με τον δολοφόνο του καθηγητή.

Στις ΗΠΑ τέλος οι   Financial Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό του τους ότι ο Τζο Μπάντεν σε ομιλία του δεσμεύθηκε να ξαναβάλει τη χώρα στη Συνθήκη των Παρισίων για το Κλίμα και να αλλάξει συνολικά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας αυξάνει τους φόβους για διψήφιο νούμερο ύφεσης καθώς η αύξηση των κρουσμάτων και η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων απειλεί σοβαρά τις προσπάθειες ανάκαμψης.  

 

 

 

 

 

 

Πηγή
Author: Δημήτρης Φαναριώτης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...