Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 18.1.2021

Μοιραστειτε το

© Perry Toone | Dreamstime.com

Η πρόοδος της διαδικασίας εμβολιασμού στη Βρετανία, και οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στη Γαλλία, η σύλληψη του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και ο αριθμός ρεκόρ των 400.000 νεκρών από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ αποτελούν ορισμένες από τις κυριότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς Τύπου.  

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Ολοταχώς μπροστά με τους εμβολιασμούς για άνω των 70 ετών» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια άτομα άνω των 70 ή άτομα με υποκείμενα νοσήματα θ΄ αρχίσουν να λαμβάνουν από σήμερα επιστολές πρόσκλησης για εμβολιασμό, ενώ όπως γράφει η εφημερίδα οι άνω των 80 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό άνω του 50%. Από την πλευρά του ο Independent έχει τίτλο « Ένας νέος ασθενής με Covid εισάγεται σε νοσοκομείο κάθε 30 δευτερόλεπτα» με τον επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της  Βρετανία σερ Σάιμον Στήβενς να τονίζει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι περισσότερο δραματική παρά ποτέ.    

Στη Γαλλία, η Le Figaro έχει τίτλο : «Εμβόλιο : Οι δήμαρχοι ασκούν κριτική για αποτυχία  οργάνωσης του εγχειρήματος» με το κύριο άρθρο να επισημαίνει ότι οι δημοτικοί άρχοντες οι οποίοι επιχειρούν να ανοίξουν τα εμβολιαστικά κέντρα αντιμετωπίζουν συχνά μεγάλες δυσκολίες για να πληροφορηθούν ξεκάθαρα για τις οδηγίες αλλά κυρίως τις δόσεις. Η Liberation γράφει για τον Τράμπ ότι καθώς μεθαύριο εγκαταλείπει το Λευκό Οίκο ο μεγιστάνας θα βρει τις επιχειρήσεις του σε κακή κατάσταση και την φυγή των επενδυτών από τους ομίλους του.  Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι συλλαμβάνεται μόλις φθάνει στη Μόσχα».  

Στη Γερμανία, αναφορικά με τα σκληρότερα μέτρα λοκντάουν η Handelsblatt κάνει λόγο για αυστηρά πρόστιμα, περιορισμούς στην κινητικότητα με τα ΜΜΜ και στις επαφές με άλλους ανθρώπους. “Δόση εγωισμού” είναι για το ίδιο θέμα ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung  και αφορά στο αίτημα του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας όσοι εμβολιάζονται, να μπορούν να επιστρέφουν στην κανονικότητα. “Πρόκειται για αίτημα ενάντια στην αλληλεγγύη” επισημαίνει το δημοσίευμα. Προσθέτει ότι “σε μια περίοδο που δεν επαρκούν τα εμβόλια για να εμβολιαστεί κάθε πολίτης, μια τέτοια ειδική μεταχείριση θα ευνοούσε αισθήματα ζήλιας και ανταγωνισμού. Όταν το εμβόλιο μετατρέπεται σε εισιτήριο εισόδου, γίνεται θελκτικό για νέους ανθρώπους που κινδυνεύουν λιγότερο».

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τις ΗΠΑ τέλος, οι New York Times γράφουν στον τίτλο τους : «400.000 θάνατοι σε ένα χρόνο και αποτυχία σε κάθε επίπεδο» με το κύριο άρθρο να τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι καθώς μέχρι στιγμής δεν υφίσταται συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.     

Πηγή
Author: Δημήτρης Φαναριώτης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...