Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 16.10.2020

Μοιραστειτε το

© Perry Toone | Dreamstime.com

Τα τοπικά lockdowns σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για «δύσκολα» Χριστούγεννα λόγω της πανδημίας  συνιστούν την κυρίαρχη είδηση του σημερινού διεθνούς Τύπου ενώ άλλο ένα θέμα που ξεχωρίζει είναι έκρηξη των κρουσμάτων στις ΗΠΑ , η μεγαλύτερη από τον μήνα Αύγουστο.

Στη Βρετανία, οι  Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Οι Ρώσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορονοϊό» με το σχετική έρευνα να επισημαίνει ότι έχει ξεκινήσει μια καμπάνια παραπληροφόρησης με στόχο να υποβαθμιστεί το εμβόλιο που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο  Guardian από την πλευρά του γράφει στον τίτλο του : «Δεν πρέπει να καταστήσουμε το νότο πρόβατο επί σφαγή» με τον δήμαρχο του Μπέρναμ να αντιδρά οργισμένα στα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τον βρετανικό  βορρά και δημάρχους και βουλευτές να τονίζουν ότι το να τεθεί ο βορράς στην υψηλότερη βαθμίδα περιοριστικών μέτρων θα πλήξει βαρύτατα την οικονομία.

Στη Γαλλία, η Le Figaro έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Οι νέοι κανόνες της ζωής την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας» με το κύριο άρθρο να επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ περιστοιχιζόμενος από τμήμα της κυβέρνησής του εξήγησε αναλυτικά τους νέους κανόνες που θα ισχύουν αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας την οποία παρουσίασε προχθές ο πρόεδρος Μακρόν. Σύμφωνα εξάλλου με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα οι Γάλλοι πολίτες αποδέχονται στην πλειοψηφία τους την απαγόρευση της κυκλοφορίας και επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος αποδέχθηκε τελικώς τις σκληρές προτάσεις του υπουργού Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Η La Croix έχει τίτλο : «Προσαρμοζόμενοι» και δείχνοντας την φωτογραφία ενός άδειου δρόμου, επισημαίνει τις επιπτώσεις που έχει η απαγόρευση στα καταστήματα εστίασης αλλά και άλλες επιχειρήσεις.     

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη Γερμανία : «Σε τρεις εβδομάδες η Καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων θέλουν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση και να εξαγάγουν συμπεράσματα. Οι πολίτες δεν χρειάζεται να περιμένουν τόσο πολύ. Ακολουθώντας τους περιορισμούς και παραλείποντας προσωρινά εορτασμούς και συναντήσεις με διευρυμένο κύκλο επαφών, μπορούν να αποτραπούν τα χειρότερα για τους ίδιους, τους συμπολίτες τους και την οικονομία. Ίσως βοηθήσει η προειδοποίηση του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν ότι κινδυνεύουν οι εορτασμοί των Χριστουγέννων με τη μορφή που τους έχουμε συνηθίσει. Η γιορτή της αγάπης και η φρενίτιδα της κατανάλωσης φαίνεται να είναι εξίσου σημαντική για τους περισσότερους Γερμανούς όσο και οι φθινοπωρινές διακοπές τους στη Βαλτική. Σε περιπτώσεις ανοησίας και αδιαφορίας ωστόσο, το κράτος πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του να πράττει».

Στις ΗΠΑ τέλος, η Washington Post έχει τίτλο : «Η μεγαλύτερη άνοδος κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο»  και υπογραμμίζει ότι οι ημερήσιες μολύνσεις ξεπέρασαν και πάλι τις 60.000 φθάνοντας τις 64.553 και ότι περισσότερα από 36.000 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με τη νόσο Covid-19, ενώ οι ειδικοί επιστήμονες φοβούνται ότι το φθινόπωρο τα κρούσματα θα αυξηθούν περαιτέρω.   

Πηγή
Author: Δημήτρης Φαναριώτης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...