Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 12.10.2020

Μοιραστειτε το

© Hanohiki | Dreamstime.com

Η συνεχιζόμενη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊόυ στην Ευρώπη,  η εύθραυστη εκεχειρία στο πόλεμο Αρμενίας-Αζερμπαιταζάν και οι εκτιμήσεις του αμερικανικού Τύπου για την διαρκώς μειούμενη δημοτικότητα του Τραμπ εν όψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου καθώς η μεγάλη νίκη του Ραφαέλ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός επι του Τζόκοβιτς συνιστούν ορισμένες από τις κυριότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς Τύπου.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Το Ηνωμένο Βασίλειο σε κρίσιμη καμπή εν όψει των περιοριστικών μέτρων για την Covid» με το σχετικό ρεπορτάζ να επισημαίνει ότι καθώς τα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ετοιμάζεται να θέσει νέους περιορισμούς και μάλιστα να κλείσει πάμπς και εστιατόρια σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων και τονίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μετά από τις διαβουλεύσεις που είχε με τους δημοτικούς άρχοντες των πόλεων όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Ειδικότερα για το Λίβερπουλ η εφημερίδα τονίζει ότι η κυβέρνηση αναμένεται να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τον δήμαρχο καθώς η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να κλείσει τα καταστήματα εστίασης. Η εφημερίδα γράφει ακόμη για την μεγάλη νίκη του Ραφαέλ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός, ενώ ο Independent έχει , μεταξύ άλλων τίτλο, «ο Λιούις Χάμιλτον παίρνει μια θέση στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα» καθώς ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ καταγράφοντας 91 νίκες σε ισάριθμα Γκράν Πρι.

Στη Γαλλία, η Le Figaro έχει κεντρικό τίτλο : «Συρία, Μεσόγειος, Ναγκόρνο Καραμπάχ. To  επικίνδυνo στοίχημα του Ερντογαν» με το κύριο άρθρο να επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο Τούρκος πρόεδρος πολλαπλασιάζει τα πεδία αντιπαράθεσής του προκειμένου να επιβεβαιώσει τις περιφερειακές φιλοδοξίες του προκειμένου να κάνει το λαό του να ξεχάσει την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας του.  Η Le Monde από την πλευρά της έχει κεντρικό τίτλο : «Αρμενία : Άρωμα πολέμου στο Γιερεβάν» και στο σχετικό ρεπορτάζ τονίζει ότι οι δυο χώρες αποδέχθηκαν την κατάπαυση του πυρός και επισημαίνει ότι στην πρωτεύουσα της Αρμενίας οι πρόσφυγες και οι εικόνες καταστροφής προκαλούν έντονη ανησυχία στους κατοίκους της.         

Στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία : «Ο ιός εξαπλώνεται, αυτό ισχύει και για τη Γερμανία. Και δεν είναι λιγότερο επικίνδυνος από την άνοιξη. Θα πρέπει όμως να περιοριστεί γι΄ αυτό το λόγο η οικονομία και ο δημόσιος βίος τόσο βάναυσα όσον την περασμένη άνοιξη; Υπάρχουν λιγότερο δραστικά μέτρα για να ανακοπούν οι αλυσίδες μετάδοσης. Θα πρέπει ωστόσο να ληφθούν και να επιβληθούν τάχιστα. Παρά τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους ως προς την αντιμετώπιση, ομοσπονδία, δήμοι και κοινότητες έχουν κατά βάση τον ίδιο στόχο. Σε αυτό αποσκοπούσε και η σύσκεψη της καγκελαρίου με τους δημάρχους των μεγαλύτερων πόλεων την Παρασκευή. Πράγματι, τις επόμενες εβδομάδες κρίνεται πόσο σκληρός θα είναι ο πρώτος χειμώνας με κορονοϊό στη χώρα». 

Στις ΗΠΑ τέλος η Washington Post γράφει στο πρωτοσέλιδό της : «Οι ενέργειες του Τράμπ ωθούν τους ψηφοφόρους σε καταψήφιση του» και δημοσιεύει ρεπορτάζ όπου ψηφοφόροι που είχαν ψηφίσει τον Τράμπ το 2016 με το σκεπτικό ότι θα μεταμόρφωνε τη χώρα σε μια καλολαδωμένη μηχανή, πλέον έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν τον Τζό Μπάιντεν κυρίως λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς του Αμερικανού προέδρου στο ζήτημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού και της κακής επίδοσής του στο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν.      

Πηγή
Author: Δημήτρης Φαναριώτης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...