Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 11.11.2020

Μοιραστειτε το

© Hanohiki | Dreamstime.com

Η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer για το εμβόλιο του κορονοϊού, οι προσπάθειες της Ευρώπη για καλύτερη αντιμετώπιση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας καθώς και τα «απόνερα» των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς Τύπου.

Στη Βρετανία, ο Independent έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Τα μαζικά τεστ διευρύνονται καθώς οι θάνατοι χτυπούν υψηλό εξαμήνου» με το κύριο άρθρο να επισημαίνει ότι τα μαζικά τεστ διευρύνονται σε πολλές πόλεις μεταξύ άλλων στο Μπίρμπινχαμ, το Μάντσεστερ και το Λονδίνο καθώς οι ημερήσιοι θάνατοι έφθασαν χθες τους 532, ίδιο δηλαδή αριθμό με αυτόν που είχε καταγραφεί στα μέσα Μαίου. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα διερωτάται «εάν ο Μπόρις Τζόνσον θα καταφέρει να διασώσει την ειδική σχέση ΗΠΑ-Βρετανία και δημοσιεύει φωτογραφία του βρετανού πρωθυπουργού την ώρα που δίνει συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν.

Οι  Times από την πλευρά τους έχουν τίτλο : «Το Εθνικό Βρετανικό Σύστημα Υγείας σχεδιάζει να εμβολιάζει ένα εκατομμύριο πολίτες ανά εβδομάδα» και τονίζει ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου αναμένονται τον Δεκέμβριο.

Στη Γαλλία, η Le Figaro έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Εμβόλιο εναντίον της Covid-19 : μια ελπίδα αλλά υπάρχουν ακόμη ερωτηματικά”  με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει τις πιθανές παρενέργειες του, την περιορισμένη σχετικά δυνατότητα παραγωγής και κυρίως το ζήτημα της φύλαξής του στους -70 βαθμούς Κελσίου. Τονίζει ακόμη ότι παρά τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα που παρουσίασε η αμερικανική εταιρία εξακολουθεί να υφίσταται μια σειρά ερωτημάτων για την ευρεία χρήση του. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Απέναντι στην τρομοκρατία ο Μακρόν καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να αυστηροποιήσουν τη διαδικασία ασύλου για πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και το έλεγχο των συνόρων» και επισημαίνει ότι χθες σε τηλεδιάσκεψη Μακρόν, Κούρτζ, Μέρκελ, Ρούτε, φον ντερ Λάιεν και Μισέλ εξέτασαν διεξοδικά το ζήτημα αυτό.

Η La Croix από την πλευρά της έχει τίτλο : «Εμπόριο. Η ψηφιακή λύση» και τονίζει ότι η επιβίωση πολλών εμπορικών καταστημάτων  εξαρτάται από τις on-line παραγγελίες και πωλήσεις τις οποίες η κυβέρνηση Καστέξ θέλει να προωθήσει με μια σειρά νέων μέτρων.

Στην Ιταλία, η La Stampa έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Ο ιός πλήττει ακόμη πέντε επαρχίες» και αναφέρει ότι αυτές είναι η Λιγουρία, το Αμπρόζιο, η Μπαζιλικάτα, η Τοσκάνη και η Ούμπρια. Γράφει ακόμη ότι μετά την ανακοίνωση της Pfizer για το εμβόλιο το χρηματιστήριο κατέγραψε μεγάλη άνοδο. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της έχει τίτλο : «Η δύναμη κρούσης του Μπαίντεν για την Covid-19» και αναφέρεται στη δήλωση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ ότι υπάρχει κίνδυνος να πεθάνουν ακόμη 200.000 Αμερικανοί, ενώ επισημαίνει ότι το αντίδοτο δεν πρόκειται να διασώσει πλήρως την οικονομία.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, τις ΗΠΑ τέλος, οι New York Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Αξιωματούχοι υπεύθυνοι για τις εκλογές δεν εντοπίζουν αποδείξεις για παρατυπίες» και τονίζει ότι τα μέλη αμφότερων των κομμάτων τόνισαν ότι η εκλογική διαδικασία ήταν άψογη απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς Τραμπ περί παρατυπιών με την εφημερίδα να δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της τις δηλώσεις των αξιωματούχων και από τα δυο κόμματα για Κάνσας, Μίσιγκαν Μινεσότα, Οχάιο Πενσυλβάνια και Ουάσιγκτον.     


Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...