Ανακοινώνει επένδυση 400.000.000 ευρώ στην Αττική η Microsoft | newsbreak

Μοιραστειτε το

Επένδυση ύψους 400.000.000 ευρώ στην Αττική αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (11:00) η Microsoft, σε τελετή που θα γίνει στο μουσείο της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (θα απευθύνει ομιλία) και του επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

Η επένδυση αφορά την εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρίας, που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική προστιθέμενη αξία θα ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η επένδυση της Microsoft για υπηρεσίες cloud έρχεται σε συνέχεια της ψήφισης του νόμου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, ο οποίος προβλέπει ότι το Δημόσιο θα στραφεί αποκλειστικά σε υπηρεσίες Cloud υποχρεωτικά από το 2022 και έπειτα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι θα λειτουργήσουν το Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα (G-Cloud), το Κυβερνητικό Νέφος Τομέα Ερευνας και Εκπαίδευσης (RE-Cloud) και το Κυβερνητικό Νέφος Τομέα Υγείας (H-Cloud).

Ανάλογες συμφωνίες είχε υπογράψει η Microsoft κατά το πρόσφατο παρελθόν και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία, το Μεξικό, κ.ά.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα