Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο πλάσμα που περπάτησε ποτέ στη Γη; – Το απίστευτο εύρημα | ΣΚΑΪ

Μοιραστειτε το

Ακόμα κι αν δεν ακολουθούμε τις διάφορες ανακαλύψεις, βλέπουμε ταινίες όπως τα ”Jurassic Park” και τα ”Jurassic World” και εντυπωσιαζόμαστε από το μέγεθος των δεινοσαύρων. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως τόσο πελώρια πλάσματα έζησαν στη γη που πατάμε, εκατομμύρια χρόνια πριν. 

Θα πρέπει, όμως, να το πιστέψουμε γιατί πρόσφατες εκσκαφές απέδειξαν πως ένα ακόμα πιο μεγάλο πλάσμα έζησε στη γη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Live Science, τα πρώτα απομεινάρια του δεινοσαύρου βρέθηκαν το 2012, στην επαρχία Νοϊκουέν της Παταγονίας. Όσα οστά βρέθηκαν μέχρι σήμερα, δείχνουν πως μάλλον πρόκειται για έναν τιτανόσαυρο, τον μεγαλύτερο που έχει βρεθεί μέχρι τώρα. 

Οι τιτανόσαυροι, όπως υποδεικνύει και το όνομά τους, ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους φυτοφάγους δεινόσαυρους που έζησαν από τα τέλη της Ιουρασικής περιόδου μέχρι το τέλος της Κρητιδικής. Με άλλα λόγια, 163 εκατομμύρια μέχρι 66 εκατομμύρια χρόνια πριν. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχουν επαρκή ευρήματα έτσι ώστε οι ερευνητές να αποφασίσουν αν πρόκειται για ένα νέο είδος δεινοσαύρου, και τα οστά βρίσκονται σε δυσπρόσιτο σημείο. 

«Το δείγμα αυτό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σαυρόποδα που βρέθηκαν ποτέ, πιθανώς μεγαλύτερος και από τον Patagotitan σε μέγεθος» έγραψαν οι επιστήμονες. Ο Patagotitan είχε ύψος περίπου 15 μέτρων και βάρος 69 τόνων.

Πηγή: Must

Πηγή
Author: amarouli

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βίντεο-σοκ στη Νιγηρία: Η στιγμή που ελικόπτερο πέφτει έξω από τράπεζα στο Λάγκος – Τέσσερις τραυματίες

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Ικέτζα, μια πολυσύχναστη συνοικία της...

Αμερικανοί βουλευτές καταδικάζουν την επίθεση των Τουρκοκυπρίων εναντίον της UNFICYP

Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τίτους...

«Η ΑΕΚ θα δώσει 3 εκατ. ευρώ για Ραμάλιο – Θα υπάρξει συμφωνία με Αϊντχόφεν»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ολλανδία, οι «κιτρινόμαυροι» ενδιαφέρονται...