«Ανάσταση» ορειβάτη που ήταν νεκρός για 45 λεπτά

Μοιραστειτε το

Όλα τα ιατρικά δεδομένα ανέτρεψε ορειβάτης από το Σιάτλ, ο οποίος πέτυχε πλήρη ανάρρωση κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, καθώς «πέθανε» για 45 λεπτά.

Ο 45χρονος Μάικλ Κναπίνσκι θυμάται ελάχιστα πέρα από το ότι έχασε τον προσανατολισμό του σε χιονισμένο βουνό στις 7 Νοεμβρίου, έπεσε και χτύπησε. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στα ελικόπτερα να πετάξουν πάνω από την περιοχή μέχρι το απόγευμα της επόμενης μέρας, οπότε και τον εντόπισαν αναίσθητο.

ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ

Ο Κναπίνσκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί εντόπισαν σφυγμό, όμως στην πορεία υπέστη καρδιακό επεισόδιο. «Πέθανε στα επείγοντα, γεγονός που μας έδωσε τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε να σώσουμε τη ζωή του, παρακάμπτοντας την καρδιά και τους πνεύμονές του» λέει η δρ Τζενέλ Μπάντουλακ, μια από τους πρώτους γιατρούς που τον ανέλαβαν. Ο 45χρονος ορειβάτης παρέμεινε νεκρός για περίπου 45 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο το ιατρικό team έκανε επανειλημμένες προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και τον συνέδεσαν σε μηχάνημα εξωσωματικής οξυγόνωσης. Κατά τη διαδικασία αυτή, το αίμα αντλείται έξω από τον οργανισμό σε ένα μηχάνημα που αφαιρεί το διοξείδιο του άνθρακα και στέλνει το αίμα πίσω στους ιστούς του οργανισμού οξυγονωμένο.

Όταν ύστερα από 12 ώρες ο Κναπίνσκι άνοιξε τα μάτια του, έκλαιγε από χαρά. Και το ίδιο έκανε όλο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. «Ήρθε πίσω από τους νεκρούς. Ίσως δεν είναι ιατρικά σωστό αυτό, όμως η καρδιά του δεν λειτουργούσε για περισσότερα από 45 λεπτά. Είναι εκπληκτικό» ανέφερε ο διευθυντής της πτέρυγας των επειγόντων περιστατικών, δρ Σαμάν Αρμπαμπί.

Πηγή: Espresso

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...