Αμφίρροπη παραμένει η μάχη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ – Προβάδισμα Μπάιντεν στους εκλέκτορες

Μοιραστειτε το

Αμφίρροπη παραμένει η μάχη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και μέχρι τις 06:50 ώρα Ελλάδας δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα ανακηρυχθεί νικητής της εκλογικής μάχης.

 Ο Ντόναλντ Τραμπ άντεξε και σε πολλές περιπτώσεις η νύχτα είχε χαρακτηριστικά που θύμιζαν το 2016, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος κέρδισε στο νήμα τις αμφίρροπες πολιτείες. Εφέτος, δεν βρήκε δύναμη μόνον από τους λευκούς Αμερικανούς, αλλά -ειδικά στις πολιτείες του νότου- κέρδισε σημαντική ισχύ από τους λατινοαμερικανικούς.

Την ίδια ώρα, ο Τζο Μπάιντεν δεν κατάφερε να κερδίσει τις αμφίρροπες πολιτείες, που οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν να έχει προβάδισμα και τώρα ελπίζει στο «μπλε τείχος» που συγκροτούν οι πολιτείες του Μίσιγκαν, του Ουινσκόνσιν και της Πενσιλβανίας.

Όπως έχουν τα πράγματα, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να αργήσει αρκετά καθώς πρέπει να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι.

Μπάιντεν: Θα νικήσουμε

Σε δήλωσή του στις 07.30 ώρα Ελλάδος, ο Τζο Μπάιντεν είπε:

Είμαστε σε τροχιά νίκης, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Κάθε ψήφος μετράει. Νιώθουμε καλά για τη θέση μας, πιστεύουμε ότι θα πάρουμε την Αριζόνα, τη Μινεσότα και την Τζόρτζια. Νιώθουμε καλά για το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν και παρά του ότι θα πάρει πολύ χρόνο θα την κερδίσουμε την Πενσιλβανία. Τα αποτελέσματα θα πάρουν λίγο παραπάνω χρόνο. Η απόφαση για το ποιος έχει κερδίσει δεν είναι του Ντόναλντ Τραμπ, ούτε δική μου, αλλά του Αμερικανικού λαού. Συνεχίστε να πιστεύετε, θα νικήσουμε τις εκλογές.

Τραμπ: Προσπαθούν να κλεψουν τις εκλογές

Στις 07.49 ο Ντ. Τραμπ έκανε το ακόλουθο σχόλιοQ

“Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα”, τόνισε με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως θα προβεί σε δήλωσε αργότερα σήμερα.

Οι πολιτείες που κερδίζει ο Ντόναλντ Τραμπ έως τις 06:00 ώρα Ελλάδας

Για τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισαν οι πολιτείες της Οκλαχόμα με 7 εκλέκτορες, του Μισισιπί με 6 εκλέκτορες,της Αλαμπάμα με 9 εκλέκτορες, του Τενεσί με 11 εκλέκτορες. Για τον Τραμπ ψήφισαν επίσης οι πολίτες του Κεντάκι με 8 εκλέκτορες, της Δυτικής Βιρτζίνια με 5 εκλέκτορες της Νότιας Καρολίνα με 9 εκλέκτορες και του Αρκάνσας με 6 εκλέκτορες.

Υπέρ του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισαν ακόμη οι πολιτείες της Ιντιάνα με 11 εκλέκτορες, της Λουιζιάνα  με 8 εκλέκτορες, καθώς επίσης τις μικρότερες σε εκλέκτορες πολιτείες καθώς ολες δίνουν απο 3 εκλέκτορες αυτές της Νεμπράσκα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα, και του Ουαιόμινγκ.  Στον Ντόναλντ Τραμπ πέρασαν επίσης οι πολιτείες της Γιούτα και του Αϊντάχο.  

Το Ρεπουμπικανικό κόμμα έως τις 06:00 ώρα Ελλάδας συγκέντρωνε 118 εκλεκτορικές ψήφους.

Οι πολιτείες που κερδίζει ο Τζο Μπάιντεν έως τις 06:00 ώρα Ελλάδας

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν στς 06:00 ώρα Ελλάδας κατακτά τη νίκη και τους εκλέκτορες στις παρακάτω πολιτείες:

Της Μασαχουσέτης με 11 εκλέκτορες, του Κονέκτικατ με 7 εκλέκτορες, του Νιου Τζέρσι με 14 εκλέκτορες, του Μέριλαντ με 3 εκλέκτορες,του Ντελαγουέρ με 3 εκλέκτορες, και του Ιλινόις με 20 εκλέκτορες.

Καθώς επίσης του Βέρμοντ της Βορτζίνια του Ρόουντ Άιλαντ με 3 εκλέκτορες  και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον επίσης με 3 εκλέκτορες.

Υπερ του Τζο Μπάιντεν ψήφισε επίσης η πολύ σημαντική και παραδοσιακή για τους Δημοκρατικούς πολιτεία της Νέας Υόρκης με 29 εκλέκτορες αλλά και το Νέο Μεξικό με τους 5 εκλέκτορες. 

Ο Μπάιντεν κερδίζει επίσης την πολιτεία του Κολοράντο με τους 9 εκλέκτορες. Στους Δημοκρατικούς πέρασε επίσης η παραδοσιακά δική τους πολιτεία της Καλιφόρνια με τους 55 εκλέκτορες, όπως επίσης και στις δυτικές πολιτείες του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον

Ο Τζο Μπαίντεν συγκεντρώνει στις 06:00 ώρα Ελλάδας 209 εκλέκτορες.

Υπενθυμίζεται πως για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες. Στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να προηγείται, σύμφωνα με εκτίμηση μόνο του Fox News. (209)

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...