Αμφίρροπη η εκλογική μάχη στη Τζόρτζια – Αμφότεροι οι αντίπαλοι ανακηρύσσουν τη νίκη τους

Μοιραστειτε το

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ράφαελ Γουόρνοκ δήλωσε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ότι κέρδισε την αναμέτρηση στην Τζόρτζια που έκρινε μια έδρα στη Γερουσία με την Ρεπουμπλικάνα γερουσιάστρια Κέλι Λέφλερ, η οποία όμως δεν αναγνώρισε την ήττα της, τουναντίον προέβλεψε από την πλευρά της ότι «θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές».

Ο αιδεσιμότατος Γουόρνοκ, πάστορας εκκλησίας στην Ατλάντα όπου λειτουργούσε άλλοτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί με τους πάντες και θα εκπροσωπήσει όλους τους πολίτες της Τζόρτζιας, «ανεξαρτήτως του ποιον ψηφίσατε», τονίζοντας πως τον «τιμά η πίστη που μου δείξατε».

Οι εκλογικές αρχές στην πολιτεία του αμερικανικού Νότου και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη κάνει κάποια εκτίμηση για το ποιος επικράτησε σε οποιαδήποτε από τις δύο αναμετρήσεις.

Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να εξασφαλίσουν και τις δύο έδρες που κρίνονται στις επαναληπτικές εκλογές αν θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της Γερουσίας.

Πρόκειται για διακύβευμα καίριας σημασίας για τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που αναμένεται να αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου.

Αν η νίκη του αιδεσιμότατου Γουόρνοκ επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που θα εκλεγεί ένας αφροαμερικανός γερουσιαστής στην Τζόρτζια.

Το νεοπαγές συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax είναι ως εδώ το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που εκτίμησε πως ο Ράφαελ Γουόρνοκ είναι ο νικητής της αναμέτρησης, περί τις 23:20 (τοπική ώρα· 06:20 ώρα Ελλάδας), επικαλούμενο δεδομένα της Decision Desk HQ, εταιρείας που παρέχει δεδομένα για εκλογικές αναμετρήσεις σε ΜΜΕ.

Το αποτέλεσμα της δεύτερης αναμέτρησης, αυτής του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ντέιβιντ Περντιού με τον Δημοκρατικό Τζον Όσοφ, είναι οριακό, κατά το Newsmax.

Η εκτίμηση του Newsmax, που ανταγωνίζεται άλλο ένα τηλεοπτικό δίκτυο με δεξιά κατεύθυνση, το OAN, για να κερδίσει μέρος του συντηρητικού ακροατηρίου, ίσως προκαλέσει την οργή του Ντόναλντ Τραμπ. Ο μεγιστάνας ξέσπασε εναντίον του Fox News τον Νοέμβριο, όταν το δίκτυο που εξήρε μέχρι τότε προέβλεψε νίκη του Μπάιντεν στην Αριζόνα.

Η κάλυψη του OAN — που, όπως και το Newsmax, προβάλλει συνεχώς τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς του απερχόμενου ενοίκου του Λευκού Οίκου περί «νοθείας» — περιλάμβανε μια συνέντευξη του Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρου του Τραμπ, και αποσπάσματα ομιλίας του μεγιστάνα σε προεκλογική εκδήλωση υπέρ της Λέφλερ.

Η παρουσιάστριά του Στέφανι Χάμιλ τόνισε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι στην Τζόρτζια αναμετρώνταν με «σοσιαλιστές».

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...