Αμυράς για φωτιά στη Δαδιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξ’ ιδίων κρίνει τα αλλότρια

Μοιραστειτε το

Ο Γιώργος Αμυράς απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα για τις φωτιές στη Δαδιά Έβρου: Η σημερινή ανακοίνωσή του για το δάσος της Δαδιάς είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της πολιτικής ψευδολογίας

Τη δική του απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς στις βολές του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης για την πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου.

Ο κ. Αμυράς χαρακτήρισε «ασύστολο ψεύδος» τα όσα έγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις παρεμβάσεις με σκοπό την προστασία του δάσους στον Έβρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Αμυρά

«Αν ζούσε ο βαρόνος Μυγχάουζεν, θα ωχριούσε μπροστά στα ψεύδη που συστηματικά εφευρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ασκεί αντιπολίτευση. Η σημερινή ανακοίνωσή του για το δάσος της Δαδιάς είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της πολιτικής ψευδολογίας, στην οποία καταφεύγει απελπισμένα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ασύστολο ψεύδος ότι δήθεν «η κυβέρνηση κατάργησε τον φορέα διαχείρισης του πάρκου» απαντούμε με την αδιαμφισβήτητη αλήθεια: Η κυβέρνηση αντικατέστησε τους φορείς με τη Μονάδα Διαχείρισης Δ’ Έβρου και Δαδιάς, ώστε οι παρεμβάσεις με σκοπό την προστασία του να πιάνουν τόπο. Έτσι:

  • Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η Κυβέρνηση διέθεσε για την πυρασφάλεια του δάσους της Δαδιάς το ποσό των 500.000€, με το οποίο διανοίξαμε αντιπυρικές ζώνες, συνολικού μήκους 140 χιλιομέτρων, όπως επίσης συντηρήσαμε και διαπλατύναμε δασικούς δρόμους συνολικού μήκους 440 χιλιομέτρων. Η αντίστοιχη χρηματοδότηση επί ΣΥΡΙΖΑ κυμαινόταν ετησίως από 25 έως 33 χιλιάδες ευρώ. Οι αριθμοί, μιλούν από μόνοι τους.
  • Τα μέτρα αυτά, όπως επιβεβαιώνουν οι επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Δήμαρχος Σουφλίου, ο Περιφερειάρχης, κυρίως όμως οι κάτοικοι της περιοχής, συνετέλεσαν καταλυτικά στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά προς τις παρθένες εκτάσεις του δάσους.
  • Τα έργα πρόληψης στη Δαδιά, υλοποιήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας στο πλαίσιο των εκτεταμένων προληπτικών καθαρισμών ευαίσθητων δασικών οικοσυστημάτων «Antinero», οι οποίοι γίνονται για πρώτη φορά.
  • Από τον Μάιο εκτελούνται παρόμοια έργα πυρασφάλειας σε 100 δασικές περιοχές όλης της Ελλάδας, συνολικής χρηματοδότησης €72 εκατ. με τα οποία διανοίγονται 2.200 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών κι αφαιρείται η καύσιμη ύλη από περίπου 80.000 στρέμματα δάσους.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση αντίληψη για τα έργα αυτά, που ισχυρίζεται ότι οι φωτιές σβήνουν μόνες τους. Εξ’ ιδίων κρίνει τα αλλότρια…».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για τη Δαδιά

Σφοδρή ήταν επίθεση κατά της κυβέρνησης για την πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «μια πρωτοφανής περιβαλλοντική καταστροφή είναι σε εξέλιξη, αφού το προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς καίγεται σήμερα για 7η συνεχόμενη ημέρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επειδή είναι πολύ πιθανόν να μην το δούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι μια πρωτοφανής περιβαλλοντική καταστροφή είναι σε εξέλιξη, αφού το προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς καίγεται σήμερα για 7η συνεχόμενη ημέρα.

Έναν χρόνο πριν, η κυβέρνηση είχε καταργήσει το φορέα διαχείρισης του πάρκου. Και σήμερα που συντελείται αυτή η απερίγραπτη καταστροφή, εξαντλείται σε επικοινωνιακές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού πολιτικής προστασίας που «έσπευσε» την τέταρτη μέρα (!) της πυρκαγιάς για «να συντονίσει» και αποχώρησε αφήνοντας πίσω τα μέχρι στιγμής 35.000 στρέμματα στάχτης και τη φωτιά να συνεχίζει να καίει ενώ αύριο αναμένονται άνεμοι 7 μποφόρ στη περιοχή.

Για μία ακόμη φορά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δόγμα Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών: Η φωτιά κάποια στιγμή θα σβήσει μόνη της και τότε θα εμφανιστούν τα κυβερνητικά στελέχη να βγάλουν σέλφι στα καμένα και να μοιράζουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...