Αλ. Χαρίτσης: H κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση, εις βάρος των εργαζομένων

Μοιραστειτε το

«Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης στην οικονομία επιδεινώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης» δήλωσε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ τόνισε ότι «Είναι πλέον ξεκάθαρη η ανάγκη να υπάρξουν ισχυρές δημόσιες επενδύσεις και δημόσια κατανάλωση για τον περιορισμό της κρίσης, «αλλά η κυβέρνηση, ενώ για πρώτη φορά έχει τόσες δυνατότητες για να στηρίξει εμπροσθοβαρώςτηνπραγματική οικονομία, εμμένει ιδεοληπτικά σε περιοριστικές πολιτικές».

«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσειςγια απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα, την στήριξη της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού κόστους αλλά και του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και όσων πλήττονται από την κρίση» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «πρόκειται για παρεμβάσεις που απαντούν στις ανάγκες και τις προτάσεις των ίδιων των παραγωγικών φορέων».

«Παρόμοια μέτρα υλοποιούνται σε όλη την Ευρώπη» συνέχισε, φέρνοντας ως παράδειγμα «την Τσεχία, την Γαλλία, την Βρετανία και πρόσφατα την Ισπανία» αλλά και την «Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία απεύθυνε έκκληση στα κράτη μέλη να στηρίξουν τώρα τις επιχειρήσεις με απευθείας ρευστότητα».

«Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή αλλά και τα δημοσιονομικά της χώρας» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «οι επιλογές της κυβέρνησης δημιούργησαν «τρύπα» στα δημόσια έσοδα κοντά στα 10 δισ. για το 9μηνο.  Αξιοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει ως βαρίδι για την ανάπτυξη, την διάλυση της εργασίας και την  συγκεντροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγους, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης. 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...