Αλ. Τσίπρας: “Ανεύθυνο να ζητήσω εκλογές όσο διαρκούν πανδημία και ελληνοτουρκικά”

Μοιραστειτε το

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, αν και δεν ζήτησε εκλογές, έκανε σαφές με την ομιλία του ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει.

Μάλιστα προέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός θα αιφνιδιαστεί και θα είναι εκείνος που θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, λόγω των εξελίξεων. Επιπροσθέτως, εξήγησε πως το να ζητήσει πρόωρες εκλογές, θα ήταν πολιτικά ανεύθυνο αυτή τη στιγμή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε πως η “Κοινωνική Συμφωνία” που παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί το πρώτο μεγάλο αποτύπωμα του κόμματός του στην πορεία για την επιστροφή στην εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας ξανά, είπε: “Όχι μόνο είμαστε έτοιμοι αλλά κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο”. Δεν είναι τυχαίο ότι επέμεινε στην ετοιμότητα του κόμματός του να αναλάβει τα ηνία της χώρας, κάτι που ανέφερε για πρώτη φορά κατά την ομιλία του στο Helexpo Forum όταν κατέθεσε τα 11 μέτρα άμεσης στήριξης των αδύναμων λόγω της επιδημιολογικής κρίσης: “Η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει μου δίνει βεβαιότητα ότι όχι μόνο απλά είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε, αλλά ότι αποτελεί έλλειμμα για την κοινωνία και την χώρα ότι ανέλαβε μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση την ώρα της κρίσης που χρειαζόταν το αντίθετο”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα και για να καταστήσει σαφές στην κοινωνία ότι το κόμμα του μπορεί άμεσα να αναλάβει εκ νέου την διακυβέρνηση, αλλά και για να αποτρέψει πιθανό εφησυχασμό με την δημιουργία κλίματος εγρήγορσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κριτική του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν περιορίστηκε στην επικαιρότητα, αλλά έφτασε μέχρι και την περίοδο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές: “Εκεί που ήμασταν στην ακμή του ξυραφιού στην διαπραγμάτευση (με τους δανειστές), ζητούσε εκλογές (η ΝΔ). Εάν δεν υπήρχε η συνθήκη της πανδημίας και των ελληνοτουρκικών μπορεί και να είχα ζητήσει εκλογές ήδη” είπε μεταξύ άλλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...