Αλ. Πατέλης: Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει 159 νόμους

Μοιραστειτε το

“Από την αρχή της διακυβέρνησης έχουν ψηφιστεί 159 νόμοι”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Πατέλης σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στη τηλεδιάσκεψη που αφορούσε στην προσέλκυση ανθρώπινου κεφαλαίου στην Ελλάδα, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει παρά την πανδημία να υλοποιεί με πολύ γοργούς ρυθμούς το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. “Μόλις πριν δέκα μέρες πέρασε ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ τον επόμενο μήνα θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά”, σημείωσε.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι “οι μεγάλες επενδύσεις δεν αφορούν μόνο την Αθήνα”, δίνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις περιπτώσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και των γερμανικών P&I και Team-viewer στα Ιωάννινα.

Σε αυτό συνέβαλε και η αξιοποίηση του αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού που παράγουν τα ελληνικά πανεπιστήμια. 

“Το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας είναι το κρυφό μας όπλο” τονίζει σε συζητήσεις που έχει με επενδυτές. “Πιστεύουμε στην δύναμη των Ελλήνων”. Ο κ. Πατέλης επισήμανε ακόμη ότι ανοίγονται ευκαιρίες για την χώρα μας μετά το πέρας της πανδημίας, καθότι η Ελλάδα κέρδισε σε διεθνή εμπιστοσύνη, ενώ παράλληλα η τηλεργασία και η τεχνολογία διευρύνουν τους ορίζοντες της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας.

Τέλος, ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες που προκύπτουν λόγω του Brexit. “Η συμφωνία μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ε.Ε. αφορά κατά βάση την αγορά αγαθών και την αλιεία. Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες στον τομέα των υπηρεσιών”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε πως εταιρίες θα επιχειρήσουν να κατανείμουν κάποιες από τις δραστηριότητες τους σε περισσότερες από μία χώρες. “Είναι ένα στοίχημα που δεν πρέπει να χάσουμε”, τόνισε.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Έσοδα 82,46 εκατ. ευρώ και επιστροφή στην κερδοφορία το 2019/2020Πως θα πάρετε βεβαίωση αδυναμίας μετακίνησης για την εργασία σαςOK Anytime Markets: Αύξηση πωλήσεων 19,44% για το 2020-Στα 115 τα καταστήματα στη χώρα
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...