Αλτμάιερ: Αγοράστε μόνο είδη διατροφής όχι χριστουγεννιάτικα δώρα

Μοιραστειτε το

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ κάλεσε τους πολίτες να μην αγοράσουν κανένα χριστουγεννιάτικο δώρο τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω του κινδύνου μόλυνσης, παρά μόνο τα απολύτως αναγκαία είδη διατροφής, εν όψει του αρχομένου την Tετάρτη σκληρού lockdown

Εύχομαι και ελπίζω ότι οι πολίτες θα προμηθευτούν μόνο τα απολύτως αναγκαία σε είδη διατροφής. Πρόκειται για έκκληση να παραιτηθούμε από όλες τις προμήθειες οι οποίες δεν είναι απαραίτητες. Διότι πρόκειται για την υγεία πάρα πολλών: Όσο πιο γρήγορα ελέγξουμε αυτές τις λοιμώξεις, τόσο καλύτερο είναι για όλους“, είπε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε διαδικτυακή εκπομπή της εφημερίδας “Bild”.

Ο Αλτμάιερ κάλεσε επίσης τους πολίτες “να αναβάλουν την “περιπέτεια των αγορών” για μετά τα Χριστούγεννα, όταν κάποια στιγμή ξανανοίξουν τα καταστήματα. Ωστόσο, το πότε θα γίνει αυτό, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει υπεύθυνα. Το κριτήριο είναι η εξέλιξη του αριθμού των μολύνσεων και των θανάτων”.

Ο Υπουργός Οικονομικών είχε επίσης και μια συμβουλή για τα φετινά δώρα των εορτών: “Καλύτερα να περιορισθούμε λίγο περισσότερο φέτος. Στη συνέχεια, θα έρθει ο Άγιος Βασίλης και θα τα φέρει ξανά τα δώρα όταν αυτό είναι δυνατό“.

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...