Αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία

Μοιραστειτε το

Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Ο αυξητικός αριθμός των κρουσμάτων δεν μπορεί να αναχαιτιστεί. Αυξήθηκε κατά 5.000 σε ένα 24ωρο ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ρεκόρ τεστ (24.000 παραπάνω από χθες).

Περίπου 25.000 είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη γειτονική μας Ιταλία το τελευταίο 24ωρο. Σε σχέση με χθες, άλλοι 125 ασθενείς εισήχθησαν στις εντατικές (1.536 συνολικά) ενώ στα νοσοκομεία νοσηλεύονται από χθες άλλοι 1.026. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην Λομβαρδία (7.558) και στο Πιεμόντε (2.827). Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασε τη μάχη με τη νόσο έφτασε σήμερα τους 205.

Εξηγήσεις του Κόντε ενώπιον της Βουλής

Η φάση που βρίσκεται τώρα η Ιταλία στη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι αυτό που οι ειδικοί της Επιστημονικής Τεχνικής Επιτροπής στην Ιταλία αναφέρουν ως «σενάριο 3»  και σε αυτό αναφέρθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε μιλώντας στη Βουλή.

«Προς το παρόν η πανδημία επιδεινώνεται γρήγορα και σε εθνικό επίπεδο, είναι στη φάση που αναφέρεται “σενάριο 3”, με γρήγορη επιτάχυνση σε ορισμένες περιφέρειες».

Στην έκθεση της Επιτροπή γι αυτό το σενάριο τα μέτρα που αναφέρονται μεταξύ άλλων είναι η διακοπή ορισμένων κοινωνικών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως αίθουσες χορού και μπαρ, κίνητρα για τηλεργασία για να μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας, πιθανότητα για κυλιόμενα ωράρια στο σχολείο (πρωί/απόγευμα), πιθανότητα τηλεκπαίδευσης, πιθανότητα λουκέτου σε σχολεία περιοχών που βρίσκονται στο κόκκινο.

«Αυτές τις συστάσεις ακολουθήσαμε με το τελευταίο διάταγμα», είπε ο Κόντε, τονίζοντας ότι ετοιμάζονται και μια σειρά από παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...