Αλλάζει το συγκοινωνιακό προφίλ της Καλλιθέας- Την έλευση του ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσε ο δήμαρχος – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Μια σημαντική είδηση για την Καλλιθέα δημοσιοποίησε κατά την διάρκεια του χθεσινού  δημοτικού  συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος. Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως το ΜΕΤΡΟ και  δύο νέες λεωφορειακές γραμμές, είναι τα επόμενα βήματα που αλλάξουν ριζικά το συγκοινωνιακό προφίλ της πόλης.

“Εμείς αυτή την υπόθεση την έχουμε κρατήσει ζωντανή όλο αυτό το διάστημα” ανέφερε ο δήμαρχος Καλλιθέας, τονίζοντας επίσης ότι “είναι μια πάρα πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη για την Καλλιθέα”.

Ο κ. Κάρναβος διευκρίνισε επίσης ότι οι συζητήσεις για το ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα μεταξύ της Κυβέρνησης και του Δήμου Καλλιθέας συνεχίζονται, ενώ από την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Καλλιθέας μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού να επιταχυνθούν οι εξελίξεις.

Ως προς το έργο, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τεκμηρίωση της σκοπιμότητας και η επιλογή της βέλτιστης λύσης προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν οι τεχνικές μελέτες.

“Με απλά λόγια ο υπουργός Υποδομών μας ανακοινώνει ότι οριστικοποιείται η υπόθεση του ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» και μας δίνει με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα επιλογής της διαδρομής” υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλλιθέας.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Καλλιθέας διαβάζοντας επιστολή-απάντηση προς τον δήμο Καλλιθέας, του Υπουργού Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή, ανακοίνωσε μια νέα κυκλοφοριακή γραμμή σύνδεσης του Κέντρου Πολιτισμού μέσω της Συγγρού με μια κυκλική διαδρομή με δύο οχήματα από το κέντρο της πόλης προς το ΚΠΙΣΝ, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η περιοχή.

Το απόσπασμα από την ανακοίνωση του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου από την χθεσινή τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή kallitheaonline.gr

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα