Αλλάζει «πρόσωπο» το «Λαϊκό» Νοσοκομείο

Μοιραστειτε το

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής του Νοσοκομείου «Λαϊκό», η οποία προέρχεται από τη μεγάλη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών επέβλεψε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την πορεία των έργων.

Ο υπουργός περιηγήθηκε επίσης, στην Αιματολογική Κλινική, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην Καρδιολογική Κλινική και στη Μονάδα Εμφραγμάτων.

Μετά την επίσκεψη ανακοίνωσε την άμεση κατασκευή πύργου μεταξύ των δύο κτιρίων του νοσοκομείου και νέα ασανσέρ, ώστε οι αιματολογικοί ασθενείς που είναι ανοσοκατασταλμένοι να μη χρειάζονται να περνούν μέσα από το υπόλοιπο νοσοκομείο και νέα, τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα για το νοσοκομείο.

Ενώ, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Next Generation» του ΕΣΠΑ που θα εφαρμοστεί με στόχο την ψηφιοποίηση των νοσοκομείων και τη δημιουργία των «Πράσινων» Νοσοκομείων. 

Δεν ξέχασε ωστόσο και τη δέσμευσή του για την μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών, οι οποίοι όπως είπε θα παραμείνουν όλοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και για την μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε Επιμελητές Β΄, έπειτα από αξιολόγηση, για να μπορέσουν να παραμείνουν επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τέλος, ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη και οι διαγωνισμοί για νέους μόνιμους ιατρούς.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...