Αλλάζει ο νόμος για ΤΧΣ και τράπεζες

Μοιραστειτε το

Από την έντυπη έκδοση

Σε διαπραγμάτευση βρίσκεται η κυβέρνηση τόσο με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) όσο και με τους θεσμούς για την τροποποίηση του νόμου που διέπει τη λειτουργία του Ταμείου και τις διοικήσεις των τραπεζών.

Η τροποποίηση αναμένεται να αφορά την εκπροσώπηση του Ταμείου στο Δ.Σ. με βάση το ποσοστό που κατέχει στην εκάστοτε τράπεζα, ενώ θα διαφοροποιηθεί το καταστατικό σε θέματα αύξησης κεφαλαίου και θα επιχειρηθεί η κανονικότητα σε ό,τι αφορά τα προσόντα των συμμετεχόντων, δηλαδή αυτά να είναι ανάλογα με ό,τι ισχύει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μολονότι το νομοσχέδιο συζητούνταν πριν από την υπόθεση της Πειραιώς, η μετατροπή των CoCos που έχει λάβει η τράπεζα σε μετοχές από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, θα συνοδευτεί και από την αλλαγή του νόμου.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς η μετατροπή των CoCos σε μετοχές θα δώσει στο Ταμείο ποσοστό στην τράπεζα το οποίο θα διαμορφωθεί ελαφρώς πάνω από το 61%. Ωστόσο, εν συνεχεία η τράπεζα θα επαναϊδιωτικοποιηθεί στη λογική μιας δίκαιης και σωστής αποτίμησης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...