Αλκ. Βατόπουλος: Tο καθολικό lockdown είναι στο τραπέζι της επιτροπής

Μοιραστειτε το

Η επιλογή ενός καθολικού lockdown βρίσκεται στο τραπέζι των ειδικών, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνεις τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά», σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι πραγματοποιείται η τακτική συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή για να αποσαφηνίσει την εισήγησή της στον πρωθυπουργό που έπειτα θα αποφασίσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως το θέμα είναι το κόστος απέναντι στο όφελος, μια απόφαση που όμως θα την πάρει η πολιτεία. Σύμφωνα με τον καθηγητή, το υγειονομικά σωστό είναι η απαγόρευση και ο γρήγορος εμβολιασμός

Παράλληλα, ανέφερε πως είναι λογικό εφόσον άνοιξε η κοινωνία να αυξηθούν και τα κρούσματα. «Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και ειχαμε πριν τα Χριστούγεννα», είπε. Όπως εξήγησε, το εκθετικά σημαίνει να μην διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3-4 ημέρες όπως είχε γίνει τον Οκτώβριο και ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες «από εμάς, τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεάσουν και τον εμβολιασμό που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση».

«Δύσκολο  βλέπω να ανοίξει κάποια δραστηριότητα», εκτίμησε τέλος.

 

 
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...