Αλαλούμ με τους εμβολιασμούς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Αλαλούμ  δίχως τέλος επικρατεί στην εφαρμογή του σχεδίου για τους εμβολιασμούς, καθώς συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα και οι καθυστερήσεις, ειδικά από τη στιγμή που αρχίζει η διαδικασία της δεύτερης δόσης των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από σήμερα θα μεγιστοποιηθούν τα προβλήματα που ήδη παρατηρούνται στον εμβολιασμό των πολιτών, «καθότι τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων ξεκινούν τη δεύτερη δόση εμβολίου των υγειονομικών και δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν τόσους πολίτες».

Μάλιστα, στο σχέδιο «Ελευθερία» μπαίνουν και οι πολίτες ηλικιακής ομάδας 80 έως 84 ετών, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ ο εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα 85 και άνω ετών είχε αρχίσει στις 16 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στους περισσότερους νομούς λειτουργούν μόλις δύο εμβολιαστικά κέντρα, ένα στο νοσοκομείο της εκάστοτε πόλης και ένα σε Κέντρο Υγείας.

«Για παράδειγμα, στην Αρτα λειτουργούν δύο εμβολιαστικά κέντρα, ένα στο νοσοκομείο και ένα στο Κέντρο Υγείας μέσα στη πόλη. Από όλες τις περιοχές του νομού, οι ηλικιωμένοι μεταβαίνουν για να εμβολιαστούν στην πόλη σε μεγάλες αποστάσεις, σε κακές καιρικές συνθήκες, με απροσπέλαστους δρόμους» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει: «Σε πολλές περιπτώσεις δεν κλείνονται ραντεβού στο πιο κοντινό εμβολιαστικό κέντρο. Αναγκάζονται έτσι να δίνουν άλλον ταχυδρομικό κώδικα

Πηγή
Author: Γιούλη Σ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα