Αλέξης Τσίπρας: Δεν θέλουμε λεφτόδεντρα αλλά να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα

Μοιραστειτε το

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη λήξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

«Η κυβέρνηση έχει λερωμένη την φωλιά της για θέματα ακρίβειας. Πώς γίνεται η χώρα να έχει την ακριβότερη τιμή μεγαβατώρας σε όλη την Ευρώπη εδώ και μήνες;» αναρωτήθηκε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το κύριο ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα να είναι χειρότερη και ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις: Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει αφήσει την αγορά δήθεν να αυτορυθμίζεται με ένα πλαίσιο αισχροκέρδειας πρωτοφανές» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς λέμε το απλό: Δεν χρειάζεται δημοσιονομικό κόστος., Θα το κάνουυμε όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία και θα βάλουμε πλαφόν στην χονδρική τιμή, θα παρέμβουμε στο χρηματιστήριο ενέργειας. Δεν θέλουμε λεφτόδεντρα αλλά να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα. Τι περιμένει ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί σηκώθηκε και έφυγε από τη Συνοδο Κορυφής χωρίς να πάρει τίποτα ενώ οι άλλες χώρες πέτυχαν παρέμβαση στο χρηματιστήριο ενέργειας;»

Σε συνθήκες κρίσης ενεργειακής το πλαίσιο με το χρηματιστήριο ενέργειας είναι προβληματικό, ειδικά, δε, στην Ελλάδα που έχεις μια ρηχή αγορά με μόνο τέσσερις παραγωγούς. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και το πληρώνει ο καταναλωτής» επέμεινε για το θέμα της ενέργειας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δολοφονικό για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να μην λαμβάνονται μέτρα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στους λογαριασμούς του ρεύματος που εκτρέπουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αναφέροντας το παράδειγμα συνεργάτη του που πήρε 4μηνιαίο λογαριασμό με 2.500 ευρώ για το σπίτι που μένει μαζί με τη σύζυγο και το μικρό παιδί του.

«Τι περιμένει 8 μήνες ο κ. Μητσοτάκης;» αναρωτήθηκε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ΔΕΗ έχει βγάλει κέρδη από τις τσέπες των καταναλωτών. Είναι δυνατόν να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εν μέσω κρισης με golden boys που φτιάχνουν βιογραφικά στην πλάτη μας; Για ποιον δουλεύει η ΔΕΗ με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη; Αυτό που ζούμε είναι παραλογισμός και εγκληματική πολιτική απέναντι στην κοινωνία» κατέληξε για το θέμα της ενέργειας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τα όσα είπε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε πως δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος οι προτάσεις του για την ενέργεια. «Βεβαίως θα υπάρξει και κάποιο κοστος που είναι αντιμετωπίσιμο»

«Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα είναι περίπου 1,5 δισ. ευρώ που όμως θα ανακουφίσει τους πολίτες γιατί οι πολίτες θα βάζουν 25 ευρώ λιγότερο στα ντεπόζιτα κάθε φορά. Δεν έχουν πει ότι έχουν δώσει 40 δισεκατομμύρια ευρώ για την κρίση; Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο της κρίσης τα μέτρα που δεν ανακουφίζουν κανέναν είναι ήδη 1 δισ. ευρώ. Άρα λοιπόν λάθος δίνουμε τα λεφτά αυτά» είπε ο κ. Τσίπρας ενώ για την πρότασή του σχετικά με τον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι «δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος γιατί αυτή τη στιγμή έχει φτάσει πολύ ψηλά ο πληθωρισμός».

«Γιατί επιχείρησαν μια αύξηση της πλάκας του 2%; Δεν ήξεραν ότι έρχεται μια μεγάλη κρίση και μια άνοδος του πληθωρισμού» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας την ανάγκη για μερική διαγραφή του χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας «γιατί τα χρέη αυτά δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν» και προτείνοντας αυτό να γίνει «όπως έγινε επί των ημερών για τα ασφαλιστικά χρέη».

«Αν δεν το κάνεις αυτό «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Είναι κοστολογημένα και ρεαλιστικά αυτά που παρουσιάσαμε στο συνέδριο. Είναι αναγκαίες παρεμβάσεις για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και πολύ περισσότερα από τα μέτρα Μητσοτάκη για τα οποία δεν ξέρουμε πού πήγαν» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η υψηλή πολιτική μπορεί να περιμένει – Στροφή στην καθημερινότητα από την Κουμουνδούρου

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...