Ακύρωση των εκλογών στην Τζόρτζια ζητά ο Τραμπ

Μοιραστειτε το

Ντόναλντ Τραμπ

AP Photo/Patrick Semansky

Επαναλαμβάνοντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του περί νοθείας και παρατυπιών, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον κυβερνήτη της Τζόρτζια να ακυρώσει τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές στην πολιτεία για τις θέσεις δύο γερουσιαστών. Οι θέσεις αυτές κρίνονται σε δεύτερο γύρο τον Ιανουάριο και αν τις κερδίσουν Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι, τότε το κόμμα τους θα έχει έλεγχο του Σώματος.

«Κάνε κάτι, Μπράιαν Κεμπ. Επέτρεψες η πολιτεία σου να πέσει θύμα απάτης», έγραψε στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ. «Πρέπει να ελέγξουμε τις υπογραφές και να αντιπαραβάλλουμε τους υπογεγραμμένους φακέλους με τα ψηφοδέλτια. Ακύρωσε τις εκλογές. Δεν θα χρειαστούν. Θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ όλοι!», πρόσθεσε.

Η πολιτεία της Τζόρτζια παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους, ωστόσο στις 3 Νοεμβρίου τη νίκη στην πολιτεία πήρε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν. Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του και πλέον επιτίθεται και στα μέλη του κόμματός του στην Τζόρτζια επιμένοντας πως έγινε «απάτη».

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ με την ανάρτησή του υπονοεί πως αν δεν είχε γίνει νοθεία, οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για τη Γερουσία θα είχαν ήδη κερδίσει με μεγάλη διαφορά και δεν θα χρειαζόταν να πάνε σε δεύτερο γύρο.

Ωστόσο, τόσο ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας Μπραντ Ράφενσπεργκερ, Ρεπουμπλικάνος, έχει τονίσει πως δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη εκτεταμένης νοθείας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και μαζί με τον κυβερνήτη Κεμπ κύρωσαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Τζόρτζια, όπου ο Μπάιντεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη των 12.000 ψήφων. Χθες μάλιστα και ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, και από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Τραμπ, Ουίλιαμ Μπαρ, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για νοθεία πουθενά σε όλη τη χώρα.

Η επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ να αποδίδει την ήττα του σε νοθεία, ανάγκασε κορυφαίο εκλογικό αξιωματούχο στην Τζόρτζια να ξορκίζει τον απερχόμενο πρόεδρο να «σταματήσει να υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν πράξεις βίας», επιμένοντας στους αναπόδεικτους ισχυρισμούς του.

Ο Γκάμπριελ Στέρλινγκ, υπεύθυνος για τα εκλογικά συστήματα της πολιτείας, επισήμανε ότι δέχεται τόσες και τέτοιες απειλές, που το σπίτι του φρουρείται από την αστυνομία σε 24ωρη βάση, ενώ η σύζυγος του υπουργού Εσωτερικών Ράφενσπεργκερ λαμβάνει στο κινητό της τηλέφωνο μηνύματα και κλήσεις με «σεξουαλικής φύσης απειλές» ενώ νεαρός συμβασιούχος των εκλογικών αρχών δέχεται απειλές κατά της ζωής του επειδή κατηγορήθηκε από κάποιους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πως ενέχεται στη «νοθεία».

Ο Στέρλινγκ απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε: «Κάποιος θα πάθει κακό. Κάποιος θα φάει σφαίρες. Κάποιος θα σκοτωθεί. Όλο αυτό έχει πάει πολύ μακριά. Πρέπει να σταματήσει».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ αποκάλεσε δημόσια τον Μπραντ Ράφενσπεργκερ «εχθρό του λαού», ενώ τη Δευτέρα ο Τζόζεφ ντιΤζένοβα, μέλος της ομάδας των δικηγόρων του Τραμπ, μιλώντας σε εκπομπή καλωδιακού δικτύου είπε ότι ο Κρις Κρεμπς, ο επικεφαλής της CISA που καρατομήθηκε από τον Τραμπ, πρέπει να «τουφεκιστεί».

Ο Κρεμπς παύθηκε διότι συνυπέγραψε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη ότι έγινε νοθεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Στέρλινγκ υπογράμμισε πως με τέτοιες δηλώσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρισκάρει πολλά. «Υπάρχουν τρελάρες (…) που θα πουν “ο πρόεδρος μου είπε να το κάνω αυτό”», εξήγησε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...