Ακύρωση της στρατιωτικής επίταξης εδαφοτεμαχίων στον Δήμο Ασπροπύργου, μετά την προσφυγή του στο ΣτΕ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Η Επίταξη Εκτάσεων συνολικού εμβαδού 78,626 τ.μ. από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κατασκευή αγωγού καυσίμων, επ’ ωφελεία της Πολεμικής Αεροπορίας (σύνδεση Ελληνικών Διυλιστηρίων με την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας 112 Π.Μ), έτυχε της άμεσης αντίδρασης και της Προσφυγής στην Δικαιοσύνη από τη Δημοτική Αρχή.

Η άμεση πρωτοβουλία που έλαβε ο Δήμαρχος της πόλης, Νικόλαος Μελετίου, περί συντεταγμένης νομικής υπεράσπισης και οργανωμένης κινητοποίησης των θιγομένων, οι αναλυτικές τεχνικές μελέτες που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Θεμιστοκλής Τσίγκος, η ορθή διαχείριση της υπόθεσης από την νομικό σύμβουλο που της ανατέθηκε η εκπροσώπηση, αλλά και η δέουσα ανταπόκριση εκ μέρους των ομοδίκων εμπλεκομένων δημοτών, οδήγησαν στην ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, στις 22 Ιουνίου 2020, η οποία και δημοσιεύθηκε ένα μήνα αργότερα.

Πιο συγκεκριμένα, το Στε, «σκεπτόμενο κατά τον νόμο», αποφάσισε πως η επιβολή του εξαιρετικού μέτρου της επιτάξεως απευθύνεται μονάχα σε έκτακτες και πρόσκαιρες στρατιωτικές ανάγκες, και σε περίπτωση μονιμότητας και διάρκειας του μέτρου, η ανάγκη αυτή αντιμετωπίζεται οριστικά με αναγκαστική απαλλοτρίωση. Όμως, σύμφωνα με την απόφαση του Στε, προκύπτει ότι δεν συντρέχει επί του παρόντος άμεση και επιτακτική ανάγκη που να δικαιολογεί την επιβολή του μέτρου της επιτάξεως, μιας και ακόμα μετά την πάροδο 22 και πλέον μηνών από την επιβολή της επίταξης, καμία εργασία δεν είχε πραγματοποιηθεί, είτε προγραμματιστεί για την κατασκευή του αγωγού.

Επί του παρόντος, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, δήλωσε «Η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μία σπουδαία έκβαση για τον αγώνα μας. Πρώτον αποδεικνύεται πως η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση όντως εξασκεί την αρμοδιότητα της στην διοίκηση των τοπικών υποθέσεων και την προστασία, την ανάπτυξη και την συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. Δεύτερον, αποδεικνύεται πως η θεσμοθετημένη διοικητική οργάνωση του Δήμου, συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα, προς όφελος του πολιτικού και δημοκρατικού συστήματος της χώρας. Τρίτον αποδεικνύει πως το Ελληνικό Σύνταγμα είναι ζωντανό και εν πλήρη ισχύ, και πως η Δικαιοσύνη παραμένει ανεξάρτητη και λειτουργεί και κατανέμεται με τον αρμόζοντα τρόπο. Θα ήθελα να εκφράσω, ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο προς το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, το ΣτΕ, όσο και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μα πάνω απ’ όλα στους εμπλεκόμενους δημότες που με στήριξαν στον αγώνα μας για δικαίωση.»

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα