Ακόμη 2 δισ. για τις ιταλικές επιχειρήσεις – Παραμένουν ψηλά οι ημερήσιοι απολογισμοί

Μοιραστειτε το

Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Μικρή μείωση σε σχέση με χθες παρουσίασαν οι αριθμοί των νέων μολύνσεων και των θανάτων από κορονοϊό στην Ιταλία, όπου η κυβέρνηση μετά το χθεσινό πακέτο 10 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας ανακοίνωσε ακόμη δύο υπέρ των  επιχειρήσεων και των πολιτών που πλήττονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σήμερα καταγράφηκαν 34.767 νέα κρούσματα κορονοϊού και 692 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έναντι 37.242 κρουσμάτων και 699 θανάτων την Παρασκευή. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 237.255 διαγνωστικά τεστ και διαπιστώθηκε ότι σε κάθε εκατό τεστ, ποσοστό της τάξης του 14,65% ήταν θετικά στον ιό.

Την κατάσταση στο σύστημα υγεία αποκαλύπτουν και οι νοσηλείες καθώς σε όλη την Ιταλία έχουν εισαχθεί 3.758 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας (10 το τελευταίο 24ωρο) και 34.063 στους νοσοκομειακούς θαλάμους (106 από χθες μέχρι σήμερα), ενώ σε αυτήν τη φάση θετικοί στον ιό στην Ιταλία είναι 791.746 άνθρωποι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, στην Λομβαρδία καταγράφηκαν 8.853, στο Βένετο 3.567, στην Καμπανία 3.554 και στο Πεδεμόντιο 2.896.

Άλλα 2 δισ. για στήριξη της οικονομίας

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ενέκρινε τη διάθεση άλλων δυο δισ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών που πλήττονται από τις απαγορεύσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας.

Όπως ανακοινώθηκε, 1,45 δισ. ευρώ θα δοθεί στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν εμφανή πτώση του τζίρου τους, 400 εκατ στους Ιταλούς δημάρχους, για να τα διαθέσουν στους πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα μέσω κουπονιών για τρόφιμα, και πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά φαρμάκων τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ασθενών με κορονοϊό.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...