Ακίνητα: Στους Αμπελόκηπους οι περισσότερες αναζητήσεις για κατοικία στην Αθήνα

Μοιραστειτε το

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων και του Πενταγώνου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες αναζητήσεις κατοικίας για ενοικίαση το 2020 στην Αθήνα ενώ αντίστοιχα η πιο περιζήτητη περιοχή για αγορά σπιτιού είναι το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη οι πιο δημοφιλείς περιοχές τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά κατοικίας ταυτίζονται με το Κέντρο της πόλης και την Τούμπα να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων Spitogatos.

Αναλυτικά, οι πιο δημοφιλείς περιοχές (με βάση την αναζήτηση) για ενοικίαση κατοικίας στην Αθήνα ήταν οι Αμπελόκηποι και Πεντάγωνο, το Παγκράτι, ο Νέος Κόσμος, το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός και τα Πετράλωνα. Όσο για την αγορά, στην κορυφή των προτιμήσεων βρέθηκαν το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός, οι Αμπελόκηποι και το Πεντάγωνο, το Παγκράτι, το Ιστορικό Κέντρο και η Κυψέλη.

Αντίστοιχα, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης οι υποψήφιοι ενοικιαστές εστίασαν τις αναζητήσεις τους στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα, στις περιοχές Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία, Βούλγαρη – Ντεπώ – Μαρτίου καθώς και Χαριλάου. Όσο για την πώληση οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι το Κέντρο της Θεσσαλονίκης, η Τούμπα, η περιοχή Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία, η περιοχή Βούλγαρη – Ντεπώ – Μαρτίου και η περιοχή Χαριλάου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα αγγελιών, όσον αφορά τις περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση κατοικίας προς ενοικίαση, βάσει των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο του Spitogatos το ενδιαφέρον εκτοξεύθηκε σε κάποιες περιοχές εκτός του δήμου Αθηναίων, όπως το Σούνιο (+47%), τα Βίλια (+45%), η Κερατέα (+44%), τα Άνω Λιόσια (43%) και το Μαρκόπουλο (+42%).

Στη Θεσσαλονίκη, σε ελάχιστες περιοχές αυξήθηκε το ενδιαφέρον για ενοικίαση κατοικίας, με πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις την Πυλαία (+7%) και την Καλαμαριά (7%), ενώ η ζήτηση έμεινε σταθερή στην Τούμπα.

Επιπλέον, τη χρονιά που μας πέρασε, αυξήθηκε η δημοφιλία των δυτικών προαστίων της Αττικής ως εξεταζόμενη περιοχή για αγορά ακινήτου. Πιο συγκεκριμένα, η ζήτηση ανέβηκε σημαντικά στη Νέα Φιλαδέλφεια (+35%), τις Αχαρνές (+35%), τη Μεταμόρφωση (+34%), το Ίλιον (+34%) και το Καματερό (+33%).

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στη ζήτηση σημειώθηκε σε περιφερειακούς δήμους όπως το Πανόραμα (+26%), η Θέρμη (+25%), το Ωραιόκαστρο (+24%), η Μίκρα (+23%) και τα Πεύκα (+22%).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...