Αιθιοπία: Οι ρουκέτες εναντίον των δύο αεροδρομίων στην Τιγκρέ είχαν στόχο στρατιωτικές βάσεις, λένε οι αρχές

Μοιραστειτε το

Oι ρουκέτες που ερρίφθησαν εναντίον δύο αεροδρομίων στην Αιθιοπία ήταν σε αντίποινα για τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη βόρεια πολιτεία Τιγκρέ και είχαν στόχο στρατιωτικές βάσεις, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Τιγκρέ.

Το αεροδρόμιο στο Γκοντάρ της πολιτείας Αμχάρα της Αιθιοπίας, η οποία γειτονεύει με την Τιγκρέ, όπου ομοσπονδιακά στρατεύματα μάχονται εναντίον τοπικών δυνάμεων, καταστράφηκε χθες από τη μια ρουκέτα.

Μια άλλη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε εναντίον του αεροδρομίου Μπαχίρ Νταρ έχασε τον στόχο της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Γιατρός της Γκοντάρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν, όλοι στρατιώτες. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής διαθέσιμος απολογισμός για την Μπαχίρ Νταρ.

Σφαγές αμάχων καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Πιθανόν εκατοντάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν σε μια περιοχή της επαρχίας Τιγκράι της Αιθιοπίας πριν από δύο ημέρες, κατήγγειλε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

«Επιβεβαιώσαμε τη σφαγή πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών, οι οποίοι φαίνεται ότι ήταν απλοί μεροκαματιάρηδες και δεν είχαν, σε καμία περίπτωση, ανάμιξη στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις», ανακοίνωσε η οργάνωση, αναφερόμενη στις μάχες μεταξύ των ομοσπονδιακών και των τοπικών δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση στις καταγγελίες αυτές από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας ή τους τοπικούς ηγέτες του Τιγκράι. Οι επικοινωνίες στην επαρχία έχουν διακοπεί και απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να πάνε εκεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...