Αθώωση Τραμπ – Απέρριψε η Γερουσία το κατηγορητήριο – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Η Γερουσία όπως αναμενόταν απέρριψε το κατηγορητήριο των Δημοκρατικών για τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη δεύτερη ιστορικά δίκη του. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 57-43, με μόλις επτά Ρεπουμπλικάνους να εντάσσονται στο στρατόπεδο των  Δημοκρατικών, οι οποίοι χρειάζονταν πλειοψηφία δύο τρίτων για να καταδικάσουν τον Τραμπ, ήττοι 17 Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.

Οι επτά Ρεπουμπλικάνοι που ψήφισαν να καταδικάσουν τον πρώην Πρόεδρο είναι οι  Ρίτσαρντ Μπουρ, Μπιλ Κάσιτι, Σούζαν Κόλινς,  Λίζα Μούρκοφσκι, Μιτ Ρόμνεϊ, Μπεν Σάσε και Πατ Τομέ.

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ προέβη σε δήλωση μετά την ψηφοφορία στη Γερουσία που τον απάλλαξε από τις  κατηγορίες, σημειώνοντας ότι:

«Είναι ένα θλιβερό σχόλιο για την εποχή μας ότι σε ένα πολιτικό κόμμα στην Αμερική παρέχεται ελεύθερο πέρασμα για να υποτιμήσει το κράτος δικαίου, να δυσφημίσει την επιβολή του νόμου, να ενθαρρύνει τους όχλους, να συγχωρήσει τους ταραξίεςς και να μετατρέψει τη δικαιοσύνη σε ένα εργαλείο πολιτικής εκδίκησης και να εκδιώξει, μαύρη λίστα, ακύρωση και καταστολή όλων των ανθρώπων και των απόψεων με τους οποίους ή με τα οποία διαφωνούν. Πάντα έχω, και πάντα, θα είμαι πρωταθλητής για το ακλόνητο κράτος δικαίου, τους ήρωες της επιβολής του νόμου και το δικαίωμα των Αμερικανών να συζητούν ειρηνικά και με έντιμο τρόπο τα ζητήματα της ημέρας χωρίς κακία και χωρίς μίσος. »
Ο Τραμπ ευχαρίστησε επίσης τη νομική του ομάδα και «όλους τους γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών και τα μέλη του Κογκρέσου που στάθηκαν περήφανοι για το Σύνταγμα που όλοι σεβόμαστε και για τις ιερές νομικές αρχές στην καρδιά της χώρας μας».

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα, σχολίασε την απόφαση της Γερουσίας να αθωώσει τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την ψηφοφορία «μη αμερικανική» και προσβλητική για τους πατριώτες που έδωσαν τη ζωή τους στη δημοκρατία μας κατά τη διάρκεια των αιώνων.

«Ο πρώην Πρόεδρος ενέπνευσε, σκηνοθέτησε και ώθησε έναν όχλο να αποτρέψει βίαια την ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας, να ανατρέψει τη βούληση του λαού και να διατηρήσει παράνομα αυτόν τον Πρόεδρο στην εξουσία», είπε, μιλώντας στιγμές μετά την ψηφοφορία.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα