Αθώος για το «βιασμό» ανήλικου Ρομά κρίθηκε 55χρονος παραπληγικός, μετά από Γολγοθά 4 ετών! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Φυλακίστηκε άδικα, διασύρθηκε ως βιαστής ενός ανηλίκου αγοριού Ρομά και χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να αποδειχθεί ότι ήταν αθώος, καθώς λόγω αναπηρίας ήταν σεξουαλικά ανίκανος και καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο!

Από την πρώτη στιγμή που του πέρασαν χειροπέδες ως παιδεραστή, ο 55χρονος κάτοικος Λάρισας δεν σταμάτησε να υποστηρίζει ότι είναι αθώος, κάτι που επιβεβαίωσε μετά την πολυετή ταλαιπωρία του με ομόφωνη απόφαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου.

Άγνωστο για ποιον λόγο, το 2013 οι Ρομά τον κατηγόρησαν άδικα για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, όμως, λόγω της κατάστασής του, ο 55χρονος δεν θα μπορούσε να είναι βιαστής, ενώ και η ιατροδικαστική εξέταση του 19χρονου (σήμερα) δήθεν θύματος δεν έδειξε κακοποίηση.

Ο 19χρονος Ρομά και ο πατέρας του κατέθεσαν την Τρίτη ως μάρτυρες στο δικαστήριο και υποστήριξαν ότι έγιναν οι καταγγελλόμενες πράξεις σε βάρος του ανήλικου -τότε- παιδιού. Τα ίδια ισχυρίστηκε και ένας οικογενειακός φίλος τους που ήταν μπροστά τότε, όταν ο ανήλικος εξιστόρησε στον πατέρα του τι είχε συμβεί.

Έπεσε σε αντιφάσεις

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του 55χρονου, το θύμα έπεσε σε αντιφάσεις αναφορικά με τον τρόπο που έγιναν οι υποτιθέμενες πράξεις, απαντώντας σε ερωτήσεις των δικαστών. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε στην απολογία του τις κατηγορίες, είπε ότι γνώριζε το παιδί, αλλά δεν έκανε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Παράλληλα, κατέθεσε ότι λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, παίρνει αναπηρική σύνταξη από το 2013 και από τότε είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις, σύμφωνα με τις οποίες είναι ανίκανος σεξουαλικά.

Η υπόθεση ήταν ξεκάθαρη για τον εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε την αθώωση που κατηγορουμένου, λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και για το γεγονός ότι η ιατροδικαστική έκθεση του ανηλίκου δεν έδειξε σημάδια κακοποίησης. Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ομόφωνα αθώο τον 55χρονο.

Έτσι, πήρε τέλος ένας Γολγοθάς που ανέβαιναν ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, που τον στήριζε από την πρώτη στιγμή, με την προφυλάκιση και τον διασυρμό του.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα