Αθλιότητα – Άνοιξε η “πληγή” των Βαρωσίων για την τρίτη εισβολή των Τούρκων – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Η Τουρκία και τα φερέφωνά της στα κατεχόμενα της Κύπρου ολοκλήρωσαν την αθλιότητα που είχαν προαναγγείλει

Σαράντα έξι χρόνια μετά, η παραλία της περίκλειστης Αμμοχώστου άνοιξε ξανά για Τούρκους και Τουρκοκύπριους, με την Τουρκία και το ψευδοκράτος να αγνοούν τις διεθνείς εκκλήσεις αλλά και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Με καθυστέρηση μια ώρα άνοιξε η πύλη για το Βαρώσι και όχι στις 16.00 όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο. Ο κατοχικός στρατός έχει σηκώσει την μπάρα και έχει επιτρέψει την είσοδο κόσμου στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Μεταδίδονται εικόνες μέσα από τα Βαρώσια, είναι οι δρόμοι που οδηγούν στο τμήμα της παραλίας που η Άγκυρα έχει αποφασίσει να ανοίξει για το κοινό.

Ανδρες με πολιτικά που βρίσκονταν μπροστά από τη σιδερένια πύλη αφαίρεσαν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα και είπαν στον κόσμο, που ήταν εκεί, ότι μπορούσε να περάσει. Κανείς δεν ζήτησε έγγραφα ή επίδειξη ταυτοτήτων και ο κόσμος άρχισε να προχωρά από τον συγκεκριμένο δρόμο προς την παραλία.

Μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν έξω από το σημείο εισόδου ήταν και κάποιοι που είχαν τυλιχθεί την τουρκική σημαία ή την κρατούσαν, όπως και την σημαία του ψευδοκράτους.

Πολυκατοικίες ερειπωμένες, δρόμοι χορταριασμένοι και σπίτια μισογκεμισμένα. Η λεηλασία από τον Αττίλα ξενοδοχείων, καταστημάτων, ιατρείων και επιχειρήσεων, που κάποτε έσφιζαν από ζωή, είναι ευδιάκριτη σε όλο το τμήμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων που άνοιξε παράνομα από το κατοχικό καθεστώς.

Η είσοδος στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου ήταν ανοιχτή σε Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην περιοχή για να καταγράψουν το γεγονός.

Τριακόσια περίπου πρόσωπα πέρασαν μέχρι στιγμής από την σιδερένια καγκελόπορτα και αντίκρυσαν τις πρώτες εικόνες από την κατεχόμενη «Βασιλεύουσα» που καταμαρτυρούν ότι ο χρόνος σταμάτησε τον μαύρο εκείνο Αύγουστο του 1974.

Η διέλευση στην περιοχή θα επιτρέπεται έως τις 17.00 το απόγευμα.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο κατοχικός πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι «αποκαθιστούμε το κλειστό Βαρώσι για την ανθρωπότητα, την Κύπρο και τον κόσμο. Περπατούμε όλοι μαζί από το ανοικτό Βαρώσι προς ένα νέο μέλλον» παραφράζοντας ένα από τα προεκλογικά του συνθήματα που είναι το #προςένανέομέλλον.

Παραμένει άγνωστο αν τελικά ο ίδιος ο Ερσίν Τατάρ θα επισκεφθεί την περιοχή.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα