Αδιανόητη επίθεση: Υποταγμένοι σε ΗΠΑ-CIA Φανάρι και Βαρθολομαίος και συνεργάτες του Γκιουλέν

Μοιραστειτε το

Πρωτοφανή επίθεση στο Φανάρι και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξαπολύει η Άγκυρα με το λόγο Τούρκου ιστορικού, οποίος προσπαθεί να εμπλέξει το φάρο της ορθοδοξίας στους ανταγωνισμούς του Ερντογάν με τις ΗΠΑ σε μια στιγμή που η ενόχληση από τις κυρώσεις είναι πρόδηλη.    

Ο Τούρκος ιστορικός  Μεχμέτ Πέριντσεκ  μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι “112 Ουκρανία”. παρουσιάζει το Φανάρι και τον Πατριάρχη υποταγμένους και υποταγμένους και υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ-CIA. όΌπως επίσης επαναφέρει και το σενάριο για σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν. 

Υπενθυμίζεται πως και στο παρελθόν Τούρκοι έχουν κατηγορήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν, όμως στην παρούσα συγκυρία συνδέεται αυτή η κατηγορία με μία άνευ προηγουμένου στοχοποίηση του Πατριαρχείου το οποίο παρουσιάζει να εξυπηρετεί συμφέροντα ξένα τόσο προς τον τουρκικό λαό όσο και προς τους ορθοδόξους. 

 Σύμφωνα με τον Perincek, οι δραστηριότητες του Φαναρίου, δεν έχουν σχέση με τη θρησκεία και τα συμφέροντα των Ορθόδοξων, αλλά αποτελούν απειλή για την ειρήνη στην περιοχή. Ακριβώς τις ίδιες απόψεις ( με εξαίρεση τον Γκιουλέν) έχουν διατυπώσει ανοικτά το Κρεμλίνο και το Πατριαρχείο Μόσχας.

«Το Φανάρι και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος που είναι επίσημα υποταγμένοι στο τουρκικό κράτος, βρίσκονται στην πραγματικότητα υπό τον πλήρη έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών και της CIA και οι δραστηριότητές τους αποτελούν μεγάλη απειλή για την ειρήνη στην περιοχή», τόνισε ο κ. Mehmet Perincek .

Ο Τούρκος ιστορικός φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι οι δράσεις του κ. Βαρθολομαίου δεν εκφράζουν την τουρκική κυβέρνηση. 

«Πρέπει να τονιστεί ότι οι ενέργειες του Πατριαρχείου (Κωνσταντινούπολης ) δεν είναι η βούληση του τουρκικού κράτους», σημείωσε ο αναλυτής. «Αυτό το Πατριαρχείο, ο Βαρθολομαίος και άλλοι, βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών και της CIA. Έχουν πολύ στενούς δεσμούς με τη CIA και μάλιστα έχουν στενή σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Fetullah Güllen. Ίσως έχετε ακούσει ότι αντιτίθενται στα συμφέροντα της Τουρκίας και μάλιστα προσπάθησαν να οργανώσουν πραξικόπημα πριν από πέντε χρόνια στην Τουρκία. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν επίσης στενούς δεσμούς με αυτόν τον οργανισμό. Επομένως, το Πατριαρχείο δεν παρουσιάζει ποτέ τη θέληση της Τουρκίας και του τουρκικού λαού».

Σύμφωνα με τον Mehmet Perincek  οι δραστηριότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχουν ξεπεράσει τη θρησκεία και μπορούν να χαλάσουν τις σχέσεις της Τουρκίας με άλλα κράτη, καθώς «επισήμως αυτό το Πατριαρχείο υπάγεται στο τουρκικό κράτος, αλλά εκτελούν τις εντολές των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι από το Τουρκικό κράτος ή τον τουρκικό λαό, ακόμη και του μη-Ορθόδοξου λαού της Τουρκίας»

Τέλος κατηγόρησε τον κ.Βαρθολομαίο ότι αναμειγνύεται επικίνδυνα στα εσωτερικά άλλων χωρών: «Ακολουθούν μια καθαρή φιλοαμερικανική πολιτική που είναι αντίθετη με τα συμφέροντα των Τούρκων Ορθόδοξων ανθρώπων, και όχι μόνο των Τούρκων, και άλλων ορθόδοξων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Και ως εκ τούτου, η παρέμβαση του Πατριαρχείου του Βαρθολομαίου στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών και άλλων χωρών δεν μπορεί να θεωρηθεί φιλική σχέση με την Τουρκία. Και επομένως, άλλες χώρες μπορεί να θεωρούν όλες αυτές τις δραστηριότητες ως δραστηριότητες της Τουρκίας, και αυτό μπορεί να χαλάσει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ουκρανία ή με τη Ρωσία και ούτω καθεξής. Και ως εκ τούτου, πιστεύω ότι τέτοιες δραστηριότητες του Πατριαρχείου είναι πολύ επικίνδυνες για την ειρήνη στην περιοχή μας”
 
 

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...