Αδήλωτα τετραγωνικά: Ποιοι δικαιούνται παράταση

Μοιραστειτε το

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι υποχρεωμένοι μέχρι και σήμερα να διορθώσουν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους.

Όπως έχει επισημάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν στη ρύθμιση άμεσα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα στη διεύθυνση tetragonika.govapp.gr.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τη διορθωτική δήλωση, αρκεί να έχουν μόνο τους κωδικούς που χρησιμοποιούν για την είσοδό τους στο TaxisNet.

Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση και η διόρθωση των αδήλωτων τετραγωνικών μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και χωρίς να λειτουργεί η πλατφόρμα για το Ε9 στο TaxisNet.

Σε ποιους αφορά η ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών;

Η ρύθμιση αφορά σε ιδιοκτήτες, επικαρπωτές και νομείς πάσης φύσεως ακινήτων εντός σχεδίου ή κτισμάτων εκτός σχεδίου (νόμιμα ή αυθαίρετα), οι οποίοι:

-Δεν έχουν δηλώσει το ακίνητό τους στον δήμο (μη υποβολή αρχικής δήλωσης).-Έχουν δηλώσει λιγότερα τετραγωνικά μέτρα από την πραγματική κατάσταση (υποβολή ανακριβούς δήλωσης ή τακτοποίηση κ.λπ.).

Πρόστιμα

Υψηλά θα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους στους δήμους.

Σχετικά με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), η μη δήλωση επιφάνειας για μια πενταετία συνεπάγεται την επιβολή προστίμου αξίας έως και 200% του αναλογούντος ΤΑΠ.

Όσον αφορά στα δημοτικά τέλη, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει στο 100% του αναλογούντος ποσού.

Παράταση για τους πληγέντες του «Ιανού»

Την παράταση της προθεσμίας δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών, για τους 20 δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον «Ιανό», ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευ. Λιακούλη.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη διαδικασία, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς «υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες (της πληγείσας περιοχής) που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) ζήτησε την Τρίτη την άμεση παράταση όλων των προθεσμιών, που λήγουν το Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένης και της προθεσμίας για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Διεθνές deal για την εταιρία SpitogatosΠρόγραμμα «Γέφυρα»: Παράταση στην υποβολή αιτήσεωνΧαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...