Αδήλωτα τετραγωνικά: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία – Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Μοιραστειτε το

Εάν δεν δοθεί νέα παράταση, θα έρθουν και «τσουχτερά» πρόστιμα για αυτούς που δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.

Σχετικά με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), η μη δήλωση για μία πενταετία συνεπάγεται την επιβολή προστίμου που μπορεί να αγγίξει έως και το 200% του αναλογούντος ΤΑΠ, ενώ όσον αφορά στα δημοτικά τέλη, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει στο 100% του αναλογούντος ποσού.

Σημειώνεται ότι τα δημοτικά τέλη στην επαγγελματική χρήση είναι κατά μέσο όρο πενταπλάσια από την οικιακή χρήση.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά, με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς, παράταση της λειτουργίας της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, έως και την 31η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτο Παραδιά, «η παράταση αυτή είναι απόλυτα αναγκαία, τόσο για το συμφέρον των πολιτών, που το ζητούν επίμονα γιατί αδυνατούν να προλάβουν να ανταποκριθούν, όσο και των ΟΤΑ οι οποίοι εν μέσω κρίσης απέκτησαν με την πρότασή μας, ένα κρίσιμο παράγοντα μόνιμης αύξησης των εσόδων τους».

Επιπλέον, ζητά άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς «για να σας υποβάλλουμε τις προτάσεις μας για την περαιτέρω αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας της πλατφόρμας αυτής, η οποία θα πρέπει να παραμείνει ως μοναδικό και αναντικατάστατο εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και των Ο.Τ.Α., αλλά και απόδειξη της προόδου της χώρας μας στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Ποιους αφορά η δήλωση τετραγωνικών

Η ρύθμιση για τη δήλωση των τετραγωνικών στους Δήμους:

  • Αφορά τους ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον δήμο καθώς και όσους έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα.
  • Καλύπτει τις επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς, επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ αλλά και τις επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ.
  • Καταλαμβάνει κάθε είδους φόρους, τέλη και εισφορές προς τους δήμους της χώρας. Δηλαδή τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και τον δημοτικό φόρο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...