Αγρότες: Ανοικτό ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης άφησε ο Γιώργος Γεωργαντάς

Μοιραστειτε το

«Η κυβέρνηση προγραμματίζει και προσπαθεί να ενισχύσει και το επόμενο διάστημα με καινούρια μέτρα», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφερόμενος στους αγρότες

Για περαιτέρω ενίσχυση του αγροτικού κόσμου -με τα σενάρια να επεξεργάζονται- μίλησε ο υπουργός Αγροτική Ανάπτυξη, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει την βούληση να λάβει νέα μέτρα στήριξης.

«Η κυβέρνηση προγραμματίζει και προσπαθεί να ενισχύσει και το επόμενο διάστημα με καινούρια μέτρα, αφού δούμε και την ευρωπαϊκή βοήθεια, η οποία αυτή τη στιγμή είναι μόνο στα 26 εκατ. ευρώ και θα δούμε τι παραπάνω μπορεί να δοθεί συνολικά πάλι στον πρωτόγεννη τομέα», ανέφερε μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης (6/4) στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς.

Ο υπουργός, παράλληλα, αναγνώρισε το πρόβλημα των ανατιμήσεων και της αύξησης του κόστους παραγωγής, αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενισχύσεις της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα.

«Έχουν ήδη ανακοινωθεί μετρά πάνω από 200 εκατ. ευρώ που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, είτε με την επιδότηση του πετρελαίου που ήδη έχει μειωθεί κατά 0,15 ευρώ στην αντλία, είτε μέσω της επιστροφής στου αγρότες τον Οκτώβριο με βάση τις δηλώσεις καλλιεργειών που θα γίνουν, είτε με τη ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία καλύπτεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από την πολιτεία» είπε ενώ προανήγγειλε τροπολογία η οποία, όπως είπε, προβλέπει «τις επόμενες μέρες να δοθούν περίπου 50 εκατ ευρώ για αγορά ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους».

Αναφορικά με την επάρκεια προϊόντων στη χώρα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα έλλειψης επάρκειας» ενώ αναφέρθηκε και σε βραχυπρόθεσμες στοχεύσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ηλιέλαιο.

«Κάνουμε και μερικά πράγματα, τα οποία είναι βραχυπρόθεσμα μεν, αλλά βοηθούν τον αγροτικό τομέα, όπως πχ στην Ορεστιάδα συζητήθηκε το θέμα κατανομής του ηλίανθου για βιοκαύσιμο και για ηλιέλαιο», τόνισε στη συνέχεια και κατέληξε:

«Μπορεί να έχουμε μεγάλες ποσότητες ηλιελάιο και απο τη χώρα, δεν ξέρω αν μπορούμε να έχουμε επάρκεια πλήρη αλλά μπορούμε να έχουμε μεγάλες ποσότητες έτσι ώστε να μην είμαστε εξαρτημένοι και στο ηλιέλαιο. Αυτό μπορεί να γίνει»,

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Οικονομικών: Παρατείνεται η απαλλαγή του τέλους επιτηδεύματος για αγρότες και αλιείς

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...