Αγρίνιο: Ιερέας κοινώνησε με την ίδια λαβίδα που είχαν λάβει τη Θεία Κοινωνία ασθενείς με κορονοϊό

Μοιραστειτε το

Για “περιφρόνηση της Θείας Κοινωνίας” έκανε λόγο ιερέας από το Αγρίνιο, το κήρυγμα του οποίου κατά τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου. Ο Πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, περιέγραψε το δικό του “πείραμα” και ανέλυσε τα επιχειρήματά του για να αναδείξει πως ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από τη Θεία Κοινωνία.

Η Θεία Λειτουργία τα Φώτα τελέστηκε με περιορισμένο αριθμό εντός του ναού και πολλούς πιστούς εξωτερικά, ενώ το κήρυγμά του μεταδόθηκε ζωντανά και έχει αναρτηθεί στο Youtube. Ο Πατήρ Καντάνης ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα κοινώνησε ασθενείς με κορονοϊό-με όλες τις περαιτέρω προφυλάξεις- και στη συνέχεια κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα. Ακολούθως -αν και δεν είχε σύμπτωμα- να υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε αρνητικό.

“Μόνο με τη δύναμη του Θεού και την ενότητα μπορούμε να κρατηθούμε”, τόνισε, σημειώνοντας πως “η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός”.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως “αν από τα Χριστούγεννα που κοινώνησαν 700 περίπου άτομα εδώ κολλούσαν θα έπρεπε το Αγρίνιο να έχει καταποντιστεί στην ασθένεια”.

Ο πατήρ Καντάνης κατέληξε “πως πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω απ΄όλα να έχουμε το Χριστό”.

Πηγή: agriniopress.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...