Αγορά ηλεκτρικών ειδών: Γιατί αλληλοϋποστηρίζονται μεγάλες αλυσίδες λιανικής;

Μοιραστειτε το

Ερωτήματα, απορίες ακόμα και έκπληξη προκάλεσαν το τελευταίο διάστημα μια σειρά από απρόσμενα μηνύματα που προβλήθηκαν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, με πρωταγωνιστές πολλές και διαφορετικές αλυσίδες.

Στα συγκεκριμένα διαφημιστικά μηνύματα, οι εταιρείες υποστηρίζουν, με τον δικό τους τρόπο, τους ανταγωνιστές τους, φαίνεται δηλαδή να παραμερίζουν τον ανταγωνισμό και να προχωρούν μαζί. Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει πληροφόρηση ως προς τον σκοπό και τις λεπτομέρειες της κίνησης αυτής.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία αιφνιδιαστική κίνηση μεγάλων αλυσίδων λιανικής που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, η οποία ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς επιχειρήσεις άκρως ανταγωνιστικές μεταξύ τους, φαίνεται πως συνοδοιπορούν.

Σε ένα από τα μηνύματα που ήδη προβάλλονται σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, εργαζόμενη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Praktiker «συγχαίρει» τους πελάτες των καταστημάτων Καυκάς, ενώ σε άλλα αντίστοιχα σποτ «πρωταγωνιστούν» ανταγωνιστικές εταιρείες όπως Electronet, Public, Euronics και Expert. Τα συγκεκριμένα διαφημιστικά μηνύματα, όπως είναι φυσικό, έχουν προκαλέσει ακόμα περισσότερες απορίες, ακόμα περισσότερα ερωτήματα, που περιμένουν απαντήσεις.

Ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο που παρακινεί μία επιχείρηση να παραμερίσει τον ανταγωνισμό και να αλλάξει πλεύση τόσο αποφασιστικά; Τι είναι αυτό που μπορεί να ενώνει τους – μέχρι χθες – ανταγωνιστές σε μία ομάδα;

Προς το παρόν, καμία περαιτέρω πληροφορία ως προς τον σκοπό που «ένωσε» τις αλυσίδες δεν έχει γίνει γνωστή και δεν έχει επιχειρηθεί καμία απάντηση. Οι εικασίες που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη είδηση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της αγοράς, είναι πολλές, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το παραμικρό. Εν τούτοις, είναι βέβαιο πως αφενός πρόκειται για μία αιφνιδιαστική απόφαση που έχει προκαλέσει αίσθηση και αφετέρου για μία κίνηση που φανερώνει ότι κάτι κοινό έχουν ακόμη, εκτός από το ότι πωλούν ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη.

Το πιθανότερο είναι ότι ο λόγος που τις ένωσε παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένουμε να αποκαλυφθεί το προσεχές διάστημα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...