ΑΑΔΕ: ΑΦΜ και σε αιτούντες διεθνή προστασία

Μοιραστειτε το

Από 31 Δεκεμβρίου 2020 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα θέσει σε λειτουργία μια νέα υπηρεσία για την απόδοση ΑΦΜ στους αιτούντες διεθνή προστασία έχοντας πάντα ως στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, την παροχή πολλαπλών υπηρεσιών σε μία συναλλαγή και τη μείωση της επισκεψιμότητας στις ΔΟΥ συμμετέχοντας στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας.

Με την έκδοση της απόφασης του Διοικητή κ. Γιώργου Πιτσιλή Α.1270/2020 (ΦΕΚ 5508 Β΄) δίνουμε τη δυνατότητα στις Υπηρεσίες Ασύλου, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ, να χορηγούν ΑΦΜ άμεσα, κατά τη διαδικασία καταγραφής των αιτούντων διεθνή προστασία και να αποστέλλουν στην ΑΑΔΕ τις τυχόν μεταβολές που επέρχονται στα στοιχεία καταγραφής, ώστε να ενημερώνονται τα στοιχεία του φορολογικού Μητρώου.

«Ευχαριστούμε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ειδικότερα την Υπηρεσία Ασύλου για την πολύτιμη βοήθειά της και τη συνεργασία της για την επίτευξη αυτού του στόχου. Με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων των πολιτών εν μέσω της πανδημίας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της παροχής στους πολίτες νέων εύχρηστων υπηρεσιών για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτησή τους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...