ΑΑΔΕ: Έρχεται πλατφόρμα παραπόνων για τα μειωμένα ενοίκια

Μοιραστειτε το

Λύση στα προβλήματα ιδιοκτητών ακινήτων με μειωμένα ενοίκια θα δώσει η νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι ιδιοκτήτες θα αποκτούν πλήρη και αναλυτική εικόνα για την πορεία των δηλώσεων Covid από το Μάρτιο του 2020. Αυτό γίνεται καθώς εδώ και μήνες περιμένουν οι ιδιοκτήτες στην ουρά για να λάβουν αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια τους.

Εκεί θα ενημερώνονται και για τα λάθη ή τις παραλείψεις καθώς και για το είδος και το ύψος της κρατικής ενίσχυσης που δικαιούνται.

Με το «άνοιγμα» της νέας εφαρμογής, η οποία είναι προ των πυλών να ανακοινωθεί, οι εκμισθωτές με απώλειες στα εισοδήματα λόγω της πανδημίας:

– Θα ενημερώνονται για το αν δικαιούνται και αν έχουν λάβει το συμψηφισμό με τις φορολογικές οφειλές για τα «κουρεμένα» ενοίκια της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου

-Για τις άμεσες αποζημιώσεις σε χρήμα για τα μειωμένα μισθώματα από το Νοέμβριο και μετά.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι εκατοντάδες ιδιοκτήτες που περιμένουν αποζημίωση και δεν γνωρίζουν γιατί δεν την έχουν λάβει ακόμα, θα ενημερώνονται για το αν έχουν εντοπισθεί λάθη στις δηλώσεις τους με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί από τις ενισχύσεις.

Μετα τις πολύμηνες καθυστερήσεις, σε επιστολή τους προς τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, και κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και την απόγνωση τους για το πρόβλημα, 231 μέλη του Κινήματος Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Όπως αναφέρουν, «παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, του Υπουργού Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε λάβει την αποζημίωση για τα διαφυγόντα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 αλλά σε πολυάριθμες περιπτώσεις ούτε καν των μηνών Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020» και κάνουν λόγο για κατάφωρη αδικία και επίταξη ενοικίων.

«Εως πότε αυθαίρετα θα μας επιτάσσετε τιμωρητικά τα ενοίκια που εισπράττουμε από τη δική μας περιουσία, η οποία είναι ήδη εξαιρετικά επιβεβαρυμμένη από φόρους στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων.

Δεν αντέχουμε άλλο να σηκώνουμε, εμείς οι ιδιοκτήτες, τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη που ανέκυψαν στην πανδημία. Δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε. Είμαστε απλοί πολίτες και όχι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συλλυπητήρια επιστολή οικογένειας Μασούτη για τον Θωμά ΡάμμοMarket In: “Έφυγε” ο ιδρυτής Θωμάς ΡάμμοςΤροχαίο στη Βουλή με έναν νεκρό: Αστυνομικοί προπηλάκισαν αυτόπτη μάρτυρα
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...