Αίτηση για έγκριση του εμβολίου της κατέθεσε στην Ε.Ε. η AstraZeneca

Μοιραστειτε το

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι έλαβε την αίτηση της εταιρείας AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της Covid-19. Αν εγκριθεί, όπως αναμένεται, θα είναι το τρίτο εμβόλιο που έχει στο οπλοστάσιό της η Ευρωπαϊκή Ένωση για την πρόληψη νόσησης από τον νέο κορονοϊό.

Με ικανοποίηση ανακοίνωσε την είδηση και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης προσφέρει αποτελεσματικότητα που σύμφωνα με τους επιστήμονες φτάνει έως και 90%, ενώ το βασικό πλεονέκτημά του είναι η ευκολία στη συντήρηση και τη μετάφορά του, καθώς και το συγκριτικά χαμηλό κόστος του. Το εμβόλιο της AstraZeneca ήδη χορηγείται στη Βρετανία και την Ινδία.

Στις 6 Ιανουαρίου η ΕΜΑ ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας Moderna, ενώ από τις 21 Δεκεμβρίου έχει εγκρίνει τη χορήγηση του εμβολίου των εταιρειών Pfizer/BioNTech, με το οποίο έχουν ξεκινήσει -εν μέσω κατακραυγής για τις μεγάλες καθυστερήσεις και το μπάχαλο με τις προμήθειες που διέψευσαν την αρχική αισιοδοξία για σχετικά ταχεία επίτευξη ανοσίας- οι εμβολιαστικές εκστρατείες στην Ε.Ε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...