Αίτημα να επανεξεταστεί η αναστολή οικοδομικών εργασιών στον Άγιο Νικόλαο

Μοιραστειτε το

Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την αναστολή εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης οικοδομικών εργασιών στον Δήμο Αγίου Νικολάου, ζητάει με επιστολή του προς τος αρμόδιους υπουργούς ο δήμαρχος, Αντώνης Ζερβός.

Ο δήμαρχος ζητά να επανεξεταστεί το μέτρο αναστολής της οικοδομικής δραστηριότητας που έχει επιβληθεί στον δήμο για 15 ημέρες, δεδομένου ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται στην φάση  συντήρησης και προετοιμασίας εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και δημιουργούνται θέματα επάρκειας συνεργείων και χρόνων αποπεράτωσης, την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή μετά την “έκρηξη” των κρουσμάτων της 26-27ης Ιανουαρίου είναι πτωτική.

Όπως εξηγεί στην επιστολή του, τα συνεργεία συγκροτούνται από εργαζόμενους μόνιμους κατοίκους της πόλης και των χωριών, είναι ολιγάριθμα, ενώ θα ζητηθεί να πραγματοποιούν rapid test εβδομαδιαίως, διαδικασία στην οποία δεσμεύεται να βοηθήσει ο Δήμος.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Mε την παραπάνω σχετική ΚΥΑ έχει επιβληθεί στον Δήμο Αγίου Νικολάου, μαζί με τα συνήθη περιοριστικά μέτρα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και το μέτρο της αναστολής της οικοδομικής δραστηριότητας για 15 ημέρες

Θα ήθελα να σας παραθέσω την εικόνα της πόλης όπως φαίνεται να διαμορφώνεται σήμερα:

  1. Η εξέλιξη των κρουσμάτων στην πόλη του Αγίου Νικολάου, μετά την έκρηξη την 26–27/01/2021  είναι σαφέστατα πτωτική.
  2. Όλη η τουριστική Κρήτη , άρα και ο Άγιος Νικόλαος/Ελούντα, βρισκόμαστε στην φάση συντήρησης και προετοιμασίας των ξενοδοχειακών μονάδων εν όψει καλοκαιριού, και η 15ήμερη αναστολή οικοδομικών εργασιών δημιουργεί σοβαρότατα ζητήματα επειδή έχουν ήδη       προγραμματιστεί οι εργασίες με τα υφιστάμενα στην πόλη και στην περιοχή συνεργεία, και η αλλαγή προγραμματισμού θα δημιουργήσει πολλά θέματα επάρκειας συνεργείων και χρόνων αποπεράτωσης, με αποτέλεσμα ο τουριστικός τομέας να μην είναι έτοιμος με το ξεκίνημα της  τουριστικής περιόδου.
  3. Όπως ανέφερα και πριν, τα συνεργεία είναι με εργαζομένους μονίμους κατοίκους της πόλης ή από τα γύρω χωριά. Δεν υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποίησης συνεργείων εκτός       Κρήτης – όπως στα Κυκλαδονήσια – λόγω κόστους.
  4. ο Αριθμός των οικοδόμων που νόσησαν είναι ελάχιστοι ( λιγότεροι από 5 ) .
  5. Προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της καλής εξέλιξης της εικόνας της πόλης από άποψη αριθμού κρουσμάτων,  θα ζητηθεί από τα συνεργεία να πραγματοποιούν rapid test     εβδομαδιαίως (κάθε Δευτέρα). Ο Δήμος δεσμεύεται να βοηθήσει στην διαδικασία υλοποίησης των rapid test και να παραλαμβάνει τις εβδομαδιαίες αναφορές των εργολάβων για όσο διάστημα υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην πόλη.

Παρακαλούμε λοιπόν για την επανεξέταση του μέτρου και την αναστολή/ακύρωση του με τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...