Ίσως κι εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για γυμνάσια και λύκεια

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το προεδρικό μέγαρο επισκέφτηκε το πρωί η υπουργός Παιδείας. Κατά τη συνάντησή της με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Νίκη Κεραμέως την ενημέρωσε για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Παράλληλα, η υπουργός παρουσίασε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις σαρωτικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, όπως αυτές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «στόχος είναι αυτή την εβδομάδα να γίνει σύσκεψη με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων και αφού λάβουμε τις εισηγήσεις τους να αποφασίσουμε τι θα γίνει μετά».

Αναφερόμενη στις καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλικές επιθέσεις από καθηγητές, τόνισε ότι είναι σημαντικό να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η Ματίνα Παγώνη υποστήριξε πως «την άλλη εβδομάδα θα μπορούσαν να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ σε 2-3 εβδομάδες θα μπορούσε να ανοίξει και η εστίαση με αυστηρά μέτρα και σε εξωτερικούς χώρους». 

Επιφυλακτική για το άνοιγμά γυμνασίων και λυκείων από τη Δευτέρα, εμφανίστηκε η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθώς, όπως είπε, «δεν ξέρω αν αυτή την Παρασκευή θα βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά έχουν προτεραιότητα τα σχολεία. […] Εάν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν χειροτερεύουν, θα πρέπει σε μία με δύο εβδομάδες να ανοίξουν», πρόσθεσε πάντως.

Για το άνοιγμα των σχολείων ρωτήθηκε και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους καθηγητές (ΟΛΜΕ) αλλά, όπως είπαν οι συνδικαλιστές, δεν έλαβαν απάντηση, αφού – όπως τους τονίστηκε – δεν υπάρχει ακόμη θετική εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...