Έως 80.000 ενεργά κρούσματα κρούσματα στην Αττική δείχνουν τα λύματα

Μοιραστειτε το

Το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αυξάνεται ανησυχητικά, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκο Θωμαΐδη, ο οποίος παρακολουθεί με την επιστημονική του ομάδα τα μεγέθη αυτά από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα ελευταία στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, αυτή την στιγμή  υπάρχει μια μετάδοση του κορωνοιου περίποιυ 1,5 – 2%, δηλαδή περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς στην κοινότητα, στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό.

Ως γνωστόν αν κάποιος νοσεί από τον ιό από τα απορρίμματά του τα οποία πηγαίνουν στην Ψυτάλλεια δίνουν το ιικό φορτίο

«Καθημερινά λαμβάνουμε δείγμα από την Ψυτάλλεια, αναλύουμε το οιικό φορτίο κορωνοιου και παραδίδουμε τα αποτελέσματα στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας» είπε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ενώ σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο του κορωνοιού και ότι βρισκόμαστε στην άνοδο του 2ου μεγάλου κύματος.

Παράλληλα υπογράμμισε πως έχει γίνει από την επιτροπή του Υπουργείου Υγείας η αντιστοίχιση του ιικού φορτίου με τα κρούσματα στο πληθυσμό και έχουν δει την συσχέτιση. 

«Δεν υπάρχει απευθείας αναλογία με τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ διότι εμείς παίρνουμε ένα δείγμα και βλέπουμε πόσους φορείς θα βρούμε περίπου από τον πληθυσμό ενώ εκείνοι (ο ΕΟΔΥ) στοχευμένα ελέγχουν ύποπτα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...