«Έχω ένα μήνυμα για τον πρόεδρο Ερντογάν»

Μοιραστειτε το

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μάρκ Ρούτε, απευθύνθηκε προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο: «Έχω ένα μήνυμα για τον πρόεδρο Ερντογάν και είναι πολύ απλό: στην Ολλανδία θεωρούμε την ελευθερία του λόγου ένα από τα σπουδαιότερα αγαθά και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα σκίτσα, και τα σκίτσα των πολιτικών».

Η αντιπαράθεση αυτή ξεκίνησε όταν ο ακροδεξιός βουλευτής και ηγέτης της αντιπολίτευσης Γκέερτ Βίλντερς ανήρτησε στο Twitter ένα σκίτσο καρικατούρα του Τούρκου προέδρου με μια βόμβα στο κεφάλι του και τη λέξη «τρομοκράτης». Ο Ερντογάν κατά την συνηθισμένη του πρακτική, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Άγκυρα κατά του Βίλντερς, κατηγορώντας τον για «φασισμό».

«Μια μήνυση κατά Ολλανδού πολιτικού που μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης είναι απαράδεκτη και ξεπερνάει κάθε όριο», είπε στο μήνυμά του ο Ρούτε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του θα μεταφέρει αυτή την άποψή της στην τουρκική κυβέρνηση και «δια της διπλωματικής οδού».

Ο Ρούτε ήταν από τους πρώτους Ευρωπαίους πολιτικούς που εξέφρασε την υποστήριξή του στον Εμανουέλ Μακρόν, όταν αυτός έγινε «στόχος» προσωπικών επιθέσεων από τον Ερντογάν.

Οι σχέσεις της Ολλανδίας και της Τουρκίας είναι τεταμμένες εδώ και καιρό, από το 2017 που η Χάγη έστειλε πίσω στην Τουρκία δύο υπουργούς της κυβέρνησης Ερντογάν που πήγαν στην Ολλανδία για να μιλήσουν υπέρ του Τούρκου προέδρου, σε συγκέντρωση Τούρκων μεταναστών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...