Έχασε ομοσπονδιακή αγωγή στο Ουισκόνσιν, η νομική ομάδα Τραμπ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Καθώς η νομική ομάδα του Προέδρου Τραμπ ισχυρίστηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ουισκόνσιν το Σάββατο ότι είχε πετάξει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια σε δύο μπλε κομητείες, η προσπάθεια επανεκλογής του προέδρου είχε μια άλλη νομική απώλεια στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο.

Ο δικαστής της περιφέρειας των ΗΠΑ Μπρετ Λούντβιχ, ο οποίος διορίστηκε από τον Πρόεδρο Τραμπ στη θέση του, απέρριψε μια ομοσπονδιακή αγωγή που θα ανάγκαζε το κρατικό νομοθετικό σώμα να κηρύξει τον Τραμπ νικητή των ψήφων του εκλογικού σώματος του κράτους έναντι του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden.

Τα νομικά επιχειρήματα του προέδρου «αποτυγχάνουν ως νομικά και πραγματικά», δήλωσε ο Λούντβιχ.

Ωστόσο, ο Τραμπ ανανέωσε τους ισχυρισμούς του για ευρεία απάτη ψηφοφόρων στο Twitter το Σάββατο. Τα δικαστήρια σπάνια υποστήριξαν τα επιχειρήματα της νομικής ομάδας του καθώς προσπαθεί να ακυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν.

«ΝΑ ΚΕΡΔΩ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ , αλλά θυμάμαι, νομίζω μόνο από άποψη νομικών ψήφων, όχι από όλους τους ψεύτικους ψηφοφόρους και την απάτη που εξαπλώθηκαν θαυμαστικά από παντού», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος. «Τι ντροπή!»

Η άλλη υπόθεση, η οποία στοχεύει στην έκπτωση ψηφοφοριών στις βαριά Δημοκρατικές επαρχίες του Μιλγουόκι και του Δανίου, απορρίφθηκε από ένα κατώτερο δικαστήριο, αλλά αργότερα παραλήφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του κράτους. Δεν αμφισβητεί τις ψήφους σε κομητείες που κέρδισε ο πρόεδρος.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Φιλελεύθερου Ουισκόνσιν Τζιλ Καρόφσκι είπε στον δικηγόρο του Τραμπ Τζιμ Τρούπις κατά τη διάρκεια επιχειρημάτων το Σάββατο ότι η αγωγή «χτυπάει ρατσισμό».

«Δεν ξέρω πώς μπορείς να προσφύγεις ενώπιον αυτού του δικαστηρίου και πιθανώς να ζητήσω μια θεραπεία που δεν έχει ακούσει στην ιστορία των ΗΠΑ», είπε. «Δεν είναι φυσιολογικό.»

Το ανώτατο δικαστήριο του κράτους ελέγχεται με συντηρητική πλειοψηφία 4-3.

Η Ουισκόνσιν πιστοποίησε τα αποτελέσματά της στις 30 Νοεμβρίου, δηλώνοντας τον Μπάιντεν νικητή με περισσότερες από 20.000 ψήφους.

Το Ουισκόνσιν έχει 10 ψήφους Electoral College και οι εκλογείς προγραμματίζονται να συναντηθούν τη Δευτέρα και να ψηφίσουν επίσημα.

Την Παρασκευή, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να ακούσει μήνυση με την υποστήριξη του Τέξας και του Τραμπ για να επιτύχουν τα αποτελέσματα των εκλογών σε τέσσερα κράτη που ανατράπηκαν για τον Μπάιντεν.

Ο Τραμπ με ανάρτηση του χαρακτήρισε αυτήν την απόφαση «μια μεγάλη και επαίσχυντη αποβολή της δικαιοσύνης».

Πηγή Foxnews.com

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα